CHP'den Erdoğan'ın Putin'le baş başa görüşmesine tepki: Gizlide gebe kalan aşikârda doğurur

CHP Sözcüsü Öztrak, Rusya ziyareti sırasında Putin'le baş başa görüşmesinde Dışişleri yetkilisi olmamasına tepki gösterdi

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

MYK'ye ilişkin parti genel merkezinde düzenlediği toplantıyla açıklamada bulunan Öztrak, bugün hayatını kaybeden Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, Milli Görüş hareketinin önemli isimlerinden Oğuzhan Asiltürk'e Allah'tan rahmet, ailesine ve Saadet Partisi camiasına başsağlığı diledi.

Bugün MYK toplantısını TBMM'de yaptıklarını bildiren Öztrak, toplantıda, ekonomi ve dış politika başlıklarını ele aldıklarını söyledi. Bugün TBMM'nin 27. Dönem 5. Yasama yılının başladığını da hatırlatan Öztrak, yeni yasama yılının hayırlı olmasını diledi.

Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya ziyaretine dair eleştirilerde bulundu.

Birleşmiş Milletler yazışmalarında "Dünyanın en büyük terörist çöplüğü" olarak tanımlanan İdlib'de kazan kaynadığını belirten Öztrak, "Bu mesele sulh içinde çözülmezse ülkemizi çok büyük sıkıntılar bekliyor" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türk askerinin Suriye rejim güçleriyle İdlib'deki terörist gruplar arasında sıkıştığını ve geçen yıl Suriye ve Rus uçaklarının bombardımanında 36 askerin şehit olduğunu hatırlatan CHP Sözcüsü, "Yine son günlerde Rus uçaklarının askerlerimize yakın yerlere hava saldırıları düzenlediği anlaşılıyor. Geçtiğimiz yıl yaşanan felaketin tekrarını bu ülke, bu millet artık kabul etmez" diye konuştu.

"Artık kendi bakanlarınıza da mı güvenemiyorsunuz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yaptığı ziyarete de değinen CHP Sözcüsü, "Erdoğan İdlib'i konuşmak üzere bir kez daha koşa koşa Putin'in ayağına gitti. Geçen sefer 36 askerimiz şehit olduğunda Kremlin kapısında bekletilmişti. Şimdi de ortak basın toplantısı yapmadan, nelerin görüşüldüğünü, hangi kararların alındığını kamuoyuyla paylaşmadan uçağında yandaş gazetecilere demeç vermekle yetinerek geri döndü" dedi.

Daha önce Erdoğan'ın Putin'in kapısında bekletildiği görüntülerin Rus devlet televizyonunda kronometre tutularak yayınlandığını, bu ziyarette de yine devlet televizyonunda yapılan bir yayında program sunucusu Erdoğan için "ikiyüzlü" ifadesini kullandığını hatırlatan Öztrak, şöyle konuştu:

"Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil eden Erdoğan, Rusya'nın devlet televizyonunda bir kere daha tahkir edildi. Beyefendi İdlib'i konuşmaya Rusya'ya gidiyor. Sahadaki askerlerimizin hayatını ilgilendiren önemli konular görüşülüyor ama toplantı heyetinde Milli Savunma Bakanı yok. Yine Suriye'den, Libya'ya, Karabağ'dan Azerbaycan'a kadar dış politikamızı yakından ilgilendiren konular konuşuluyor; yanında Dışişleri Bakanı da yok. Allah aşkına bu nasıl bir devlet yönetimidir? Anlaşılan Erdoğan, Putin ile yaptığı görüşmeyi nedense kendi kabinesinden bile saklıyor. Hayırdır; artık kendi bakanlarınıza da mı güvenemiyorsunuz? Yoksa çok yakında bir kabine değişikliği mi var?"

"Gizlide gebe kalan aşikârda doğurur"

 Sözlerine "Atalarımız; 'Gizlide gebe kalan aşikârda doğurur' der" diye devam eden Öztrak, "Soçi'de baş başa konuşulanların kokusu da yakında ortaya çıkar. Biz Erdoğan'ı bir kez daha uyarıyoruz. Tüm Türkiye'ye geçen yıl yaşattığınız zilletin tekrarını kaldırmamız mümkün değildir. Askerimizin yanına, yöresine düşecek her bombadan, sırtına sıkılacak her terörist kurşunundan sadece Ruslar, Suriye rejim güçleri veya teröristler değil, siz de mesul olursunuz. Çünkü askerimizi hava savunma sistemi olmadan Suriye rejim güçleri ile eli kanlı teröristlerin arasına tampon gibi koyan sizsiniz" dedi.

putino.jpg
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimzi hafta sonu Rusya'nın Soçi kentinde bir araya geldi / Fotoğraf: AA

 

"Siz önce aldığınız ilk S-400 paketini sahaya sürün"

İktidarın Rusya'dan ikinci bir paket S-400 alımından bahsetmeye başladığını belirten Faik Öztrak, "Hakikaten 2,5 milyar dolar verip aldığımız S-400'ler nerede? Bu füzeleri Reyhanlı'da neden konuşlandıramıyorsunuz? Elinizi kim tutuyor? S-400'leri paketinden çıkaramayanlar şimdi Rusya'nın gönlünü hoş etmek için ikinci bir S-400 alımından bahsediyorlar. Bir de bilgiç bir edayla sarf edilen, ne idüğü belirsiz, kerameti kendinden menkul "Süreç devam ediyor" sözleri var. Siz önce, aldığınız ilk S-400 paketini sahaya sürün de bir görelim.  Bugün kullanamadıktan sonra bu silahın kime ne faydası var?" diye konuştu.

"Türkiye Cumhuriyeti'nin itibarını boşa saydı"

Erdoğan'ın ABD'de katıldığı bir programda sarf ettiği "Amerika Birleşik Devletleri Türkiye gibi değil çok güçlü bir ülke" şeklindeki sözlere de tepki gösteren Öztrak, "ABD Başkanıyla birlikte görünebilmek için emperyal güçleri savaş meydanlarında mağlup eden bu asil milletin devletini, koskoca Türkiye Cumhuriyeti'nin itibarını hiçe saydı. Amerika'ya milletimizin itibarı üzerinden güzellemeler yapacak kadar aklını, izanını kaybetti. Böyle bir cümleyi, bu ülkenin Cumhurbaşkanı olduğunu söyleyen bir kişi nasıl sarf edebilir?" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU