Özdağ: Generallerin neden istifa ettiğini biliyoruz, inşallah açıklamak zorunda kalacağımız şartlar ortaya çıkmaz

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, MSB'nin iki generalin emeklilik talebi konsundaki açıklamasının doğru olmadığını öne sürerek, "Hiçbir Türk generali savaş hattında askerlerini bırakarak sağlık nedenleriyle istifa etmez" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Zafer Partisi Genel Başkanı, İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarının, "sağlık ve ailevi nedenlerle iki generalin emeklilik talebinde bulunduğu" açıklamasının, doğru olmadığını savundu.

Özdağ, Meclis'te beraberindeki partililerle düzenlediği basın toplantısında, devlet krizinin her geçen gün ağırlaştığı bir süreçten geçildiğini belirtti.

Türk-Amerikan ilişkilerinde yaşanan krizin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son ABD ziyaretinde zirveye çıktığını iddia eden Özdağ, ABD Temsilciler Meclisinin, PKK/YPG'ye sözde IŞİD ile mücadele için 177 milyon dolarlık yardım yapmayı kabul ettiğini söyledi. İktidardan ve "sarı muhalefetten", buna yönelik tepki gelmediğini ileri süren Özdağ, Türkiye ve ABD ilişkilerinde asıl kırılmanın, ABD'nin, Türkiye'nin azılı düşmanı FETÖ ve PKK/YPG ile dostluğunu sürdürmesi olduğunu kaydetti.

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarının, iki generalin sağlık ve ailevi nedenlerle emeklilik talebinde bulunduğu açıklamasına işaret eden Özdağ, "Bu açıklama doğru değildir. Hiçbir Türk generali savaş hattında askerlerini bırakarak sağlık nedenleriyle istifa etmez. Generallerin neden istifa ettiğini biliyoruz. İnşallah bu nedeni açıklamak zorunda kalacağımız şartlar ortaya çıkmaz." diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Suriye ile görüşmeler başlamalı"

PKK ile başarılı mücadelenin, Suriye'de olabileceğini öne süren Özdağ, diplomatik alanda Suriye ile görüşmelerin başlaması gerektiğini dile getirdi.

Özdağ, PKK, FETÖ ve IŞİD ile "teröre sıfır hoşgörü" ilkesiyle mücadele edeceklerini belirterek, "PKK terörünü, Türkiye içinde ve dışında bitirmek amacıyla 'Demir Güvercin' Eylem Programı'nı yürürlüğe koyacağız." ifadesini kullandı.

İlan edilen navtexin, Türkiye'nin Doğu Akdeniz ve KKTC üzerindeki hak ve yükümlülüklerine de zarar verdiğini ileri süren Özdağ, bu navtex ile KKTC'nin varlığının tartışmaya açıldığını savundu. Ümit Özdağ, navtexin acilen düzeltilmesini istedi.

"İstifa eden generaller iddiası"

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk 22 Eylül'deki yazısında 5 generalin TSK'dan istifa ettiğini duyurmuş "Bu kesin ve teyitli bilgidir" ifadesini kullanmıştı.

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları ise iddiayı yalanlayarak "Sadece iki generalimiz sağlık ve ailevi nedenlerle emeklilik talebinde bulunmuş ve talepleri kabul edilmiştir" ifadelerini kullanmıştı

 

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU