MEB’den din kültürü öğretmeni ile Alevi öğrenciler arasında geçtiği iddia edilen olaya ilişkin soruşturma

Bakanlık sürecin yakından takip edildiğini bildirdi

Fotoğraf: AA

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Ankara'da bir din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni ile bazı öğrenciler arasında geçtiği iddia edilen olaya ilişkin soruşturma başlattı.

MEB'den yapılan açıklamada, "Ankara'nın bir ilçesinde bir din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni ile bazı öğrenciler arasında geçtiği iddia edilen olayla ilgili Bakanlığımız tarafından inceleme/soruşturma başlatılmıştır. Süreç yakından takip edilmektedir" ifadesi kullanıldı.

Cumhuriyet gazetesinde Sefa Uyar imzasıyla yayımlanan haberde, Ankara’nın Mamak ilçesindeki Şehit Ali İhsan Okatan Ortaokulu’nda, sözleşmeli olarak görev yapan M.K. adlı din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeninin, 8. sınıf öğrencilerine 20 Eylül'deki ders sırasında ‘Alevi olanlar parmak kaldırsın’ dedikten sonra parmak kaldıran öğrencilere ‘Aleviler neden aptes alıp namaz kılmıyor? Oruç neden tutulmuyor?” sorularını yönelttiği, iddiaya göre M.K., ‘Biz Hazreti Ali’yi sevmeyiz. Hazreti Ali, peygamber efendimizin eşine küfür etmiş’ dediği ifadelerinine yer verilmişti.

Habere göre bazı öğrencilerin, derste yaşananları ailesine anlatması ve okula gitmek istememesi üzerine veliler, M.K. adlı öğretmenle görüştü.

İddiaları kabul etmeyen M.K., velinin zülfikâr kolyesine işaret ederek “Zaten sormama gerek yok. Kimin ne olduğu belli. Boyunlarındaki kolyeden tanıdım kimin ne olduğunu” ifadelerini kullandı.

Söz konusu derste yer alan bazı öğrencilerin, daha sonra Alevi öğrencilerle dalga geçtiğini de öne süren veliler ise okul müdürlüğüne şikâyette bulundu.

Şikâyette, M.K’nin, “öğrenciler arasında kutuplaşmaya neden olduğu, öğrencilerin problem yaşamasına ve psikolojik olarak yıpranmalarına neden olacak şekilde davrandığı ve öğrencileri olumsuz yönde etkilendiği” belirtildi.

Okul müdürlüğünün ise “M.K. hakkında işlem yapılmadığını ve uyarıldığını, davranışın tekrarlanması durumunda işlem yapılacağını” söylediği kaydedildi.

Cumhuriyet’in ulaşmaya çalıştığı okul yetkilileri ise gazeteye dönüş yapmadı. 

 

Independent Türkçe, Cumhuriyet

DAHA FAZLA HABER OKU