Trump'ın eski güvenlik danışmanı Flynn, Kovid aşılarının salata soslarına konacağını iddia etti

Donald Trump'ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı söz konusu teoriyi sağcı bir programda öne sürdü

(Twitter)

Donald Trump'ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı, Kovid-19 aşısının salata soslarına yerleştirileceğine dair yeni bir komplo teorisini zorluyor.

QAnon komplo teorisinin tanınmış destekçisi Michael Flynn söz konusu tuhaf fikri sağcı bir internet programında gündeme getirdi.

Flynn, "Bu sabah birisi bana aşıyı salata sosuna koymaktan bahsettikleri bir şey gönderdi" dedi.

Bunu gördünüz mü? Demek istediğim, kendi kendime düşünüyorum, Dünya, Bizzaro World'e (DC evreninde süper kahramanların çarpık klonlarının yaşadığı ve her şeyin tersine döndüğü küp şeklindeki gezegen -ed.n.) döndü değil mi? Dünya kesinlikle Bizzaro World'e döndü … bu insanlar ciddi biçimde kendi iradelerini toplumumuzda bize nasıl empoze edeceklerini düşünüyor. Bu son bulmak zorunda.

Teyitçi Mike Rothschild ise Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Flynn'ın aslında, derin dondurucuda saklaması gereken mevcut aşılar yerine mRNA aşılarını ürüne yerleştirmeyi amaçlayan bir pilot çalışmadan bahsettiğini açıkladı.

 


Rothschild, "Burada öfkelenecek bir şey yok, bunun yerine gelişmekte olan dünyaya aşı dağıtımını daha kolay ve ucuz hale getirebilecek bazı harika bilimsel çalışmalar hakkında bilgi edinme fırsatı var" diye yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD Ordusu'ndan emekli korgeneral, Trump yönetiminin ilk 22 gününde Beyaz Saray'da görev yapmıştı.

O dönem Rusya'nın ABD büyükelçisi olan Sergey Kislyak'la yaptığı görüşmeler hakkında Başkan Yardımcısı Mike Pence'i yanlış bilgilendirdiğine dair haberlerin ortaya çıkması üzerine Şubat 2017'de istifa etmişti.

Flynn daha sonra bu konuşmalar hakkında yalan söylediğini kabul etmiş ve FBI'a yanlış beyanda bulunma suçunu işlediğini kabul etmek için özel savcı Robert Mueller'le ikrar anlaşmasına varmıştı.

Eski Ulusal Güvenlik Danışmanı bu anlaşmaya rağmen, sonrasında Trump tarafından affedilmişti.

Flynn, hazirandaki bir QAnon konferansında ABD'nin, Myanmar'da yaşanana benzer bir askeri darbeye ihtiyaç duyduğunu söylemiş ve geniş çapta eleştiri toplamıştı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU