Beş yıl boyunca para üstü olarak aldığı bozukluklarla koleksiyon yaptı

Etkileyici koleksiyonda Euro Bölgesi'nin dört bir yanından gelen nadir madeni paralar da var

Beş yılda toplanan para üstü madeni paralar (Reddit/Spoale94)

5 yıllık bir süre boyunca para üstü olarak kendisine verilen tüm madeni paraları biriktiren Avusturyalı bir kişi, etkileyici koleksiyonun fotoğrafını internette paylaştı.

Aynı şekilde daha küçük çapta bozuk para biriktiren amcasından esinlenen kişi, paraları 25 litrelik bir bidonda biriktirdi. Nihai koleksiyon 61.2 kilogram ağırlığında.

Fotoğrafta 1, 2 ve 5 sentten 10, 20 ve 50 sente kadar tüm değerlerden madeni paraların yanı sıra bolca bozuk 1 ve 2 euro yer alıyor.

Bazı yorumcular toplam miktarın ne olabileceği konusunda pek de isabetli olmayan tahminlerde bulundu. Bir kullanıcı 413,21 euro, bir başkası 986 euro ve bir diğeri de 2 bin 500 euro (sırasıyla yaklaşık 4 bin 200, 10 bin ve 25 bin TL) bulunabileceğini tahmin etti.

Gerçek miktarsa 7 bin euroya (yaklaşık 70 bin 800 TL) yakındı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Reddit kullanıcısı Spoale94, birikiminden elde edeceği gelirle ne yapacağını açıklamadı fakat platformdaki soruları yanıtlarken para yığınını miktara göre dizmeyi seviyor gibiydi.

Euro madeni paraların bir yüzünde her Euro Bölgesi ülkesi ve 4 mikrodevlet (Andorra, Monako, San Marino ve Vatikan) için ulusal bir tasarım yer alıyor.

Spoale94, şimdiye kadar üç Vatikan ve bir San Marino madeni parası buldu. Reddit kullanıcısı, özel madeni hatıra paralarının da peşinde.

Avusturya'daki bankasının sınırsız madeni para yatırmaya ücretsiz izin verdiğini söyleyen Spoale94, koleksiyonu düzenledikten sonra banka hesabına yatırmayı planlıyor.
 

ezgif-7-eff589ff151b.jpg

Avusturyalı bir Reddit kullanıcısının 5 yıldır topladığı bozuk paralar (Reddit/Spoale94)​​


Gönderi ayrıca kullanıcının elektronik işlemler çağında bu kadar çok madeni parayı nasıl biriktirebildiğine dair bir tartışmaya yol açarken, bir yorumcu da bu sorunun tersini, madeni para birikimi eksikliği yaşadığını söyledi.

Fakat Almanya ve Avusturya'da nakit hala kral.

Diğerleri de Reddit kullanıcısından madeni paraları toplarken bunları teneke kutuda saklamak yerine neden yüksek faizli bir hesaba veya hisse senetlerine yatırmadığını bilmek istedi.

Öte yandan, başkaları da Spoale94'ün projesinden ilham alarak aynısını yapmaya başlayacağını söylese de bir yorumcu ikna olmadı ve "Bu bozuklukları aklıma 'yatırmaya' çalışıyorum" diyerek şaka yaptı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/money

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU