Daniel Craig: James Bond'u bir kadın canlandırmamalı

Aktör, "Kendisi için James Bond kadar iyi bir rol olması gerekirken, bir kadın neden James Bond'u oynasın ki?" dedi

Daniel Craig, James Bond'u bir kadının oynamaması gerektiğine inandığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Casus karakterin temsiline ve gelecekte onu kimin canlandıracağına dair tartışmalar yıllardır sürerken bazı hayranlar ikonik rolü bir kadının devralabileceğini öne sürüyor.

Ancak bu fikir, bunun karaktere zarar vereceğini ya da ekranda temsili iyileştirmenin daha iyi yolları olduğunu söyleyen eleştirmenlerin tepkisini çekti.

Radio Times'a konuşan Craig "kadınlar ve beyaz olmayan aktörler için daha iyi roller olmalı" diyerek kendi fikrini sundu.

Aktör şu soruyu yöneltti:

Kendisi için James Bond kadar iyi bir rol olması gerekirken, bir kadın neden James Bond'u oynasın ki?

Craig, başrolü bir kadının oynamasına karşı çıkan Bond Evreninin son üyesi oldu.

Serinin yapımcısı Barbara Broccoli, 2020'de Variety'ye verdiği röportajda, "James Bond herhangi bir renkten olabilir ama o bir erkek" demişti.

Broccoli bunun gerekçesinin kadınların en başta erkek olarak yazılmış bir rolü oynamasındansa, canlandıracakları yeni karakterler yaratmayı tercih etmesi olduğunu açıklamıştı.

Yapımcı şu ifadelerle devam etmişti:

Kadınlar için yeni karakterler, güçlü kadın karakterler yaratmamız gerektiğine inanıyorum. Özellikle erkek bir karakteri alıp bunu bir kadının oynamasını sağlamak ilgimi çekmiyor. Bence kadınlar bundan çok daha ilginç.

 

columbia pictures.jpg
Daniel Craig'in canlandırdığı James Bond (Columbia Pictures)

 

Halle Berry de 2017'de Entertainment Tonight'a "bu film serisi artık tarihe kazındı… bilirsiniz, Ian Fleming'in hikayeleri. Bond'u bir kadına çevirebileceğinizi sanmıyorum" demişti.

Ölmek İçin Zaman Yok'ta (No Time To Die), aktris Lashana Lynch ilk kadın 007'yi canlandıracak.

Filmin vizyona girmesi öncesi, geçen haftalarda The Guardian'a konuşan Lynch, gelecek filmlerde Bond rolünü devralabileceği yönündeki spekülasyonları, "Hayır! Beni istemezsiniz" diyerek yalanlamıştı.

Bond rolünde kimin olması gerektiğini düşündüğü sorulduğunda Lynch şunları söylemişti:

Sektörün seyircilere sadece seyircinin istediğini düşündüğü şeyi vermediği bir zamandayız" demişti. Esasen seyirciye, kendi vermek istediklerini veriyorlar.

Bond hususundaysa, karakter erkek ya da kadın olabilir. Beyaz, siyahi, Asyalı, melez olabilir. Genç veya yaşlı olabilir. Günün sonunda, iki yaşındaki bir çocuk bile Bond oynuyor olsa, herkes bu iki yaşındaki çocuğun ne yapacağını görmek için sinemaya akın ederdi, öyle değil mi?

Lynch'in yorumları, Tom Hardy, Idris Elba ve Tom Hiddleston'ın isimlerinin aralarında sık geçtiği bir sonraki James Bond'un kim olacağına dair yaygın spekülasyonların yapıldığı sırada geldi.

Ölmek İçin Zaman Yok 1 Ekim'de vizyona girecek.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU