6 muhalefet partisinden ortak toplantı: Amaç parlamenter sisteme dönüş için metin oluşturmak

6 Parti parlamenter sisteme dönüş için ortak metin oluşturma amacıyla bir araya geldi. Gelecek Partili ve DEVA’lı kaynaklar toplantının bir ittifak arayışı olmadığını belirtti

Fotoğraf: AA

6 muhalefet partisi parlamenter sisteme dönüş için ortak metin oluşturma amacıyla İstanbul’da bir araya geldi.

Toplantının ilki Ankara’da yapılmıştı. İkinci toplantı dün akşam İstanbul’da yapıldı. Toplantılara, partilerin hukuk ve seçim işlerinden sorumlu isimler katılıyor. 

Halk TV'de Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş imzasıyla yayımlanan habere göre toplantıya CHP’den Muharrem Erkek, İYİ Parti’den Profesör Bahadır Erdem, Saadet Partisi’nden genel başkan yardımcısı avukat Bülent Kaya, Demokrat Parti’den genel başkan yardımcısı Bülent Şahinalp katıldı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

DEVA Partisi ve Gelecek Partisi de toplantılarda temsil ediliyor. DEVA’dan hukukçu Mustafa Yeneroğlu, Gelecek Partisi’nden de Ayhan Sefer Üstün toplantıda yer aldı.

Toplantıların düzenlenmesini CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun istediğini aktarıldı.

Ardından öteki partilere de teklif götürüldüğü ve her partinin genel başkanının görevlendirmesiyle dün akşam ikinci toplantının yapıldığı kaydedildi.

"İttifak arayışı değil"

Toplantıya ilişkin bilgi veren kaynaklar şunları kaydetti:

Toplantılar bundan sonra da devam edecek. Her parti kendi parlamenter sistem önerisini masaya götürüyor, onun üzerinde görüşmeler yapılıyor. Ortak bir metin hazırlanmaya çalışılıyor. Ortak bir metin oluşturulduktan sonra belki de genel başkanlar ortak bir açıklama ile bunu kamuoyu ile paylaşacak. O açıklamanın nasıl yapılacağı henüz net değil. Ama amaç, ortak metin oluşturmak

Gelecek Partili ve DEVA’lı kaynaklar, bu toplantıların amacının bir ittifak arayışı olmadığının altını çizerek, “Amaç; temel meselelerde ortaklaşılan noktaları tespit etmek, çözümler üretmek” ifadesini kullandılar.

 

 

Halk TV

DAHA FAZLA HABER OKU