Mehmet Metiner: CHP ve HDP’ye çağrı; çözümlerinizi getirin, konuşalım açık açık

"Çözüm mü istiyorsunuz sahiden? O vakit buyurun konuşalım açık açık"

Fotoğraf: AA

Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner, CHP ve HDP’ye Kürt sorununun çözümü için “açık açık konuşma” çağrısı yaptı.

Geçmişte AK Parti’den milletvekilliği yapan Metiner, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Kürt meselesinin çözümü için tek yasal organ olarak HDP’yi adres gösterdiğini” söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CHP lideri için “Kandil ve İmralı’yı da görüşülmeye asla değmez bir ‘gayrı meşru organ’ olarak ilan etti” diyen Metiner, şu görüşünü dile getirdi:

Bu bağlamda geçmişte İmralı/Kandil üzerinden yapılan görüşmelerden dolayı Ak Parti iktidarını suçladı. Bu suçlama Ak Parti’nin adı üzerinden yapılmış olsa bile aynı zamanda HDP’yi de kapsıyor.

Yazısında CHP ve HDP’ye bir dizi soru yönelten Metiner, “CHP ve HDP canibinden birileri bu sorulara cevap verse hem herkesin gerçek niyeti belli olur hem de biz daha verimli bir tartışma imkanına kavuşmuş oluruz. Çözüm mü istiyorsunuz sahiden? O vakit buyurun konuşalım açık açık” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci ve belgesel yapımcısı Günel Cantak'ın "Bay Kemal ve İttifakları" belgeseline konuştu. Kılıçdaroğlu belgeselin ilk bölümünde, Kürt sorunu ve HDP'ye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu, "Siyaset kurumunun 35-40 yıldır çözemediği bir Kürt sorunu var. Kürt sorunu çözmek için meşru bir organa ihtiyacımız var. Devlet dediğiniz kurum gayrimeşru bir organla muhatap olmaz. Meşru organ kimdir? HDP'yi meşru organ olarak görebiliriz. Halkın desteği var. Parlamentoya gelmiş, dolayısıyla parlamentonun içinde bulunuyor görevini yapıyor. Dolayısıyla eğer bu sorun çözülecekse meşru bir organla da biz bu sorunu çözebiliriz; bu düşüncedeydim. Bugün de aynı düşüncedeyim" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamasına HDP'li Sezai Temelli, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Kürt sorununun çözümünün yegane muhatabı HDP değil ama bu sorunun çözümü adına bugün demokratik siyaseti var eden ve kolaylaştıran başlıca aktör HDP'dir. Ama asla unutulmaması gereken şey demokratik çözümün adresi ve asıl muhatabı İmralı'dır.

 

Yeni Şafak, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU