Prens Charles'ın Buckingham planına Kraliçe II. Elizabeth'ten veto

Galler Prensi'nin bir dizi büyük değişiklik yapmak istediği ancak bunun yakın zamanda gerçekleşemeyeceği aktarıldı

Kraliçe II. Elizabeth ve Prens Charles, 2018'de Buckingham Sarayı'nda düzenlenen İngiliz Milletler Topluluğu Hükümet Başkanları Toplantısı'nın açılışına birlikte katılmıştı (Reuters)

Prens Charles'ın annesi Kraliçe II. Elizabeth'ten tahtı devraldığı durumda büyük değişiklikler yapmayı planladığı ve bunlar arasında Buckingham Sarayı'nın müzeye dönüştürme tasarısının da olduğu iddia edildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Mirror'a konuşan bir kaynak, Kraliçe Elizabeth hayatta olduğu sürece Galler Prensi'nin müze planının "yakın zamanda gerçekleşmeyeceğini" söyledi. 

Kraliçe, 4 çocuğunu Buckingham Sarayı'nda büyütmüş ve tahtta olduğu onlarca yıl boyunca burada ikamet etmişti. 

Buckingham Sarayı, 1993'te halka açılmıştı ve 775 odalı sarayın bazı bölümleri ziyaretçi kabul etmeye başlamıştı. 

Kaynaklar Prens Charles'ın müze fikrine yönelik Kraliçe'nin fikirlerini şu ifadelerle aktarıyor:

Bu fikre pek hevesli değil ve elbette bir aile evi olarak kalması gerektiğine inanıyor. Majesteleri Kraliçe, Londra'daki ana üssü olarak gördüğü Windsor Kalesi'ne gidip haftada iki ila 4 gününü yenilenen Buckingham Sarayı'nda geçirecek. Şimdilik ne okursanız okuyun Prens Charles yakın zamanda istediklerini yapacak gibi görünmüyor.

Page Six'in bildirdiğine göre en son II. Dünya Savaşı sırasında yenilenen Buckingham için 2016'da 500 milyon dolarlık (yaklaşık 4,5 milyar TL) bir restorasyon programı onaylanmıştı. Çalışmaların 2027'ye kadar tamamlanmayacağı belirtiliyor. 

 

Independent Türkçe, The Mirror, Page Six

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU