Yeniçağ yazarı: Geçmiş olsun Erdoğan

"Erdoğan'ın 3. Kez cumhurbaşkanı adayı olma ihtimali olmadığını 6271 sayılı kanun ile de net şekilde ortaya koymuşlar"

Fotoğraf: Twitter

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, Recep Tayyip Erdoğan’ın üçüncü kez cumhurbaşkanı olamayacağını, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) olası başvuruyu reddetmesi gerektiğini öne sürdü.

Uğuroğlu, bugün “Geçmiş olsun Erdoğan” başlıklı bir köşe yazısı kaleme aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yeniçağ yazarı, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’nun "Erdoğan üçüncü kez cumhurbaşkanı adayı olamaz” şeklindeki açıklamasını hatırlatarak özetle şunları yazdı:

Şimdi gelelim Erdoğan'ın da hukukçularının da milletvekillerinin de gözden kaçırdıkları en çarpıcı maddeye: İşte, "Seçim dönemi, seçim döneminin başlangıcı ve seçimlerin tamamlanması" başlıklı bölüm:

- "MADDE 3 - (Değişik: 25 / 4 / 2018 - 7140/3 Md.)

(2) Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir. Ancak Cumhurbaşkanının ikinci döneminde Meclis tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi hâlinde, Cumhurbaşkanı bir defa daha aday olabilir."

Erdoğan ve hukukçuları anlaşılan o ki Anayasanın 101. Maddesi hükmünü yazımdan tam 4 gün sonra 6271 sayılı kanun değişikliğine "aynen" koymuşlar.

Demem o ki; Erdoğan'ın 3. Kez cumhurbaşkanı adayı olma ihtimali olmadığını 6271 sayılı kanun ile de net şekilde ortaya koymuşlar. Evet, anayasa da hukuk da bunu gerektiriyor.

Ama eğer yazımı okuyup uyansalardı, 6271 sayılı kanuna Erdoğan'ın 3. Kez cumhurbaşkanı adayı olması için bir madde koyarlardı. Atı alan Üsküdar'ı geçti Erdoğan… Gerek Anayasa gerekse 6271 sayılı kanun senin 3. Kez cumhurbaşkanı olma imkânını tamamen yok etti. Yüksek Seçim Kurulu başvurunu reddetmeye mecburdur. Geçmiş olsun Erdoğan…

 

Yeniçağ, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU