Matrix 4: "Filmin kötü adamı Neil Patrick Harris"

Ünlü bilimkurgu serisinin hayranları filmde kötü karakterin kim olabileceğine yönelik tahmin yürütüyor

Keanu Reeves'in başrolünde yer aldığı Matrix serisinin yeni filminde kimin kötü karakteri canlandıracağı hayranlar arasında büyük bir merak konusu. 

The Matrix Resurrections'ın fragmanı yakın zamanda yayımlansa da yapıma dair çok fazla soru işareti ve spekülasyon mevcut.

Screen Rant'in haberine göre bunlar arasında Neil Patrick Harris'in filmde kötü karakteri canlandırabileceğine yönelik tartışma da yer alıyor. Önceki üç filmde Ajan Smith'i canlandıran Hugo Weaving'in oyuncu kadrosunda yer almaması bu tartışmayı hayli hararetli kılıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Lana Wachowski'nin yönetmen koltuğunda oturduğu filmin izleyicileri ters köşe yaparak Ajan Smith'e zıt bir kötüyü beyazperdeye taşıyabileceği düşünülüyor. Bu açıdan bu kez karizmatik, sempatik ve akıllı bir kötü karakter tercih edilebilir. Fragmanda Neil Patrick Harris'in canlandırdığı karakter bu nitelemelere fazlasıyla uyuyor. 

Reeves'in canlandırdığı Neo'nun dijital dünyadaki terapisti rolündeki Harris'in görevi, Neo'yu makinelerle savaşa dair anılarının tamamen fantezi olduğuna ikna etmek gibi görünüyor. 

Ünlü oyuncunun karakterinin makineler tarafından tasarlanmış bir terapist programı olması gayet muhtemel olsa da aksi yöndeki teori de makul görünüyor. Harris'in karakterinin odasında gözlük gibi bir dizi mavi nesnenin olması bir tür alt metne işaret ediyor olabilir. Ne de olsa mavi evrendeki meşhur hapın rengi. 

Matrix'te mavi haplar gerçeği bilen ancak insanlığın Matrix'in içinde daha iyi durumda olduğunu düşünenlere veriliyor. Terapist, insanlarla makineler arasındaki dengeyi korumaya çalışan biri olabilir mi?

Merakla beklenen film vizyona girene kadar spekülasyonlar sürecek gibi görünüyor.

The Matrix Resurrections, 22 Aralık'ta izleyicilerle buluşacak. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU