Mehmet Barlas: Vazgeçilmez değerimiz laiklik

“Fetullah Gülen'in Türkiye'de kurmak istediği düzene karşı en ciddi mücadele AK Parti iktidarında yapıldı”

Fotoğraf: Twitter

Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas, AK Parti’nin Gülen cemaatinin Türkiye’de kurmak istediği düzenle ilgili ciddi bir mücadele içerisinde olduğunu öne sürdü.

Eski AK Parti milletvekili Resul Tosun’un “laikliğin anayasadan çıkarılması”na dair görüşü, Sabah yazarı Barlas tarafından eleştirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Barlas bugünkü köşe yazısında isim vermeden şu ifadeleri kullandı:

İçinde bulunduğumuz coğrafyada laiklikten söz etmek fantezi gibi bir şey. Suudi Arabistan'da, Birleşik Arap Emirlikleri'nde, İran'da Müslüman olmayan inançlara da, siyasi görüşlere de hayat hakkı yok. Türkiye farkını, laikliği hiç aksatmadan uygulayarak sürdürüyor. Kendilerini "beyaz" olarak gören Türkler, bu ülkede laikliğin tehlikede olduğunu söylemeyi marifet zannediyorlar. Oysa bunlara en açık cevap, Fetullah Gülen'in Türkiye'de kurmak istediği düzene karşı en ciddi mücadelenin AK Parti iktidarında yapıldığı hatırlatılmalıdır. Türkiye'nin temel değeri, Atatürk'ün kurduğu laik ve çoğulcu cumhuriyettir. Bundan taviz asla söz konusu olamaz. Bunu bütün dünya ve özellikle de az akıllı bazı Türkler iyi bilmelidir.

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU