Akif Beki: Daha muhafazakar bir medya mümkün

"Bakarsınız belki, 12 yaşındaki bir Kur’an kursu talebesinin şüpheli ölümünün üstüne gitmek muhafazakar medyaya da nasip ve mümkün olur"

Fotoğraf: AA

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, Muş’ta bir kuran kursunda “intihar etti” denilen 12 yaşındaki çocukla ilgili haberlerin muhafazakar olarak bilinen medyada kendisine yer bulamamasını eleştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beki, bugünkü “Daha muhafazakar bir medya mümkün” başlıklı köşe yazısında Muş’ta yaşanan olayı şöyle anlattı:

Muş’ta, 12 yaşındaki M.H. Y. Kur’an kursunda ölü bulunmuştu. Banyo kapısının koluna kendini asmış şekilde. 2 buçuk ay sonra kurs hocalarından M.Ç. tutuklandı.Fakat baba Ethem Yavuz, evladının başına ne geldiğinin hala kendilerine söylenmemesinden şikayetçi. Aile çalmadık kapı bırakmamış. Tek istedikleri, ölüm nedenini bilmek. Ama sır gibi saklanıyor. Olaydan bir gün sonra dosyasına gizlilik konduğundan, tutuklanan kişinin ifadesi bile gösterilmiyor aile avukatlarına. Niye tutuklandığını, neyle suçlandığını bilmiyorlar. Bu arada tutuklama öncesinde şüpheli M.Ç.’nin yakınları, çocuğun ailesiyle uzlaşma girişimlerinde bulunuyor.

“Bütün bunları ise ancak Duvar ve T24 gibi mecralardan takip edebiliyoruz” diyen Beki, şunları söyledi:

Oysa daha adil bir dünya mümkündü, Cumhurbaşkanı Erdoğan kitabını dahi yazmıştı. Suçun örtbas edilmediği, suçlunun korunmadığı bir Türkiye de belki mümkün olur. Hatta bakarsınız belki, 12 yaşındaki bir Kur’an kursu talebesinin şüpheli ölümünün üstüne gitmek muhafazakar medyaya da nasip ve mümkün olur.

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU