CHP, Muş'ta kuran kursu öğrencisinin ölümünün araştırılmasını istedi

Muş'ta 12 yaşındaki M.H.Y. adlı öğrenci, kaldığı Kur'an kursunun tuvalet kapısının koluna kemerle asılı vaziyette bulunmuştu. CHP şüpheli ölüm hakkında Meclis araştırması istedi

Fotoğraf: AA

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ve milletvekili arkadaşları, kuran kurslarında kalan çocuklara yönelik cinsel istismar olayları ve bu çocukların intihar ettiğine ilişkin iddiaların incelenmesi için Meclis araştırması açılmasını istedi.

M.H.Y'nin Diyarbakır'da yaşayan ailesine olayın intihar olarak ifade edildiği belirtilen gerekçede, şunlar kaydedildi:

Muş’ta yaşanan bu intihar iddiası ile ilgili savcılık soruşturması sürmektedir. Olayın gerçekte ne olduğunun mutlaka ortaya çıkartılması, sorumlular varsa açığa çıkartılması ve yargılanması hepimizin en büyük temennisidir ancak bu olayla ilgili dosyaya gizlilik kararı getirilmesi, buna ilişkin beklentilerimizi zayıflatmaktadır. Cemaat ve tarikat öğrenci yurtları ile Kur'an kurslarında kalan çocuklara yönelik cinsel istismar olayları ve bu çocukların intihar ettiğine ilişkin iddiaların incelenmesi ve bu olayların bir daha yaşanmaması adına alınacak önlemlerin belirlenmesi amacıyla Meclis araştırması açılmasını arz ederim.

Muş'ta 12 yaşındaki M.H.Y. adlı öğrenci, kaldığı Kur'an kursunun tuvalet kapısının koluna kemerle asılı vaziyette bulunmuştu. 

M.H.Y'nin kaldırıldığı Elazığ'daki özel bir hastanede yaşamını yitirmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU