Suriye Ekonomi Bakanı: Yeniden inşada öncelik İran'ın

Geçtiğimiz hafta Trump, Suriye'nin yeniden inşası için Suudi Arabistan'ın söz verdiğini açıklamıştı. Suriye Ekonomi Bakanı El-Halil, ülkenin yeniden inşasında önceliğin İran olduğunu açıkladı

Fotoğraf: AA

Suriye Dış Ticaret ve Ekonomi Bakanı Muhammed Samir El-Halil, ülkesinin Suriye’nin yeniden imarı için yapacağı projelerde ve yatırımlarda önceliğin İran'da olduğunu açıkladı.

Suriye resmi haber ajansı SANA’nın aktardığı bilgiye göre El-Halil, Suriye ve İran arasındaki güçlü bağlara dikkat çekerek, ülkenin yeniden inşası için yapılması planlanan projelerde önceliğin İran’a verileceğini, bu projelerin hem resmi hem de özel sektör nezdinde olacağını ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İşbirliği sadece ekonomik alanda olmayacak

Dün (30 Aralık Pazar) iki ülke heyetleri arasında İran’ın başkenti Tahran’da gerçekleştirilen toplantıda iki ülke arasında uzun vadeli ekonomik ve stratejik işbirliğinin devamlılığı konusunda anlaşma sağlandı.

Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Suriyeli bakan, ‘’Teröre karşı birlikte zafer kazandık. İran ile diğer alanlarda da işbirliğimizi geliştirmek istiyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

İlk yatırım İranlı şirketlerden 

Yapılan anlaşmanın mali yönden her türlü işbirliğini kapsadığını söyleyen Suriye Dış Ticaret ve Ekonomi Bakanı Samir El-Halil, İranlı özel şirketlerin Suriye’deki yatırımlarına başlayacağını ifade etti ve şöyle ekledi:
 

‘’Bu anlaşma ticari borsalarda da kolaylık sağlayacak ve işbirliğin gelişmesi yönünde engelleri kaldıracak’’


Öte yandan aynı heyette bulunan Suriye İnşaat ve Yol Bakanı Muhammed İslami, anlaşmanın çok geniş kapsamlı olduğunu ve Suriye-İran halklarının refahı için önemli olduğunu belirtti.

Trump, ‘Suriye’yi Suudi Arabistan inşa edecek’ demişti

ABD Başkanı Donald Trump geçtiğimiz günlerde Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Suudi Arabistan’ın Suriye’nin yeniden inşası için kendisine söz verdiğini açıklamış, ancak bu iddia Suudi Arabistanlı yetkililer tarafından yalanlanmıştı. 
 


 

DAHA FAZLA HABER OKU