Katolik okulu “kışkırtıcı” giyinen genç kızları cinsel tacize sebep olmakla suçladı

“İstedikleri gibi giyindikleri için kızları alenen utandırmak yerine erkeklere kadınların vücutlarını fazla cinselleştirmemeyi öğretin”

Fotoğraf: The Independent

Stephanie Fillion - The Independent

ABD’nin Michigan eyaletindeki bir Katolik okulu yöneticisi, genç kızların “kışkırtıcı” giyinerek cinsel tacize davetiye çıkardıklarını söyleyince tepkilere neden oldu.

Divine Child Lisesi’nde cinsel taciz ve tecavüz konularına ilişkin bir sunum yapan okul yöneticisinin sözleri dinleyiciler arasındaki bir öğrenci tarafından kaydedildi. ABD merkezli WXYZ kanalının ele geçirdiği kayıtta okul yöneticisi öğrencileri şöyle uyarıyor:

Eğer kışkırtıcı giyinip hayal gücüne kesinlikle hiçbir şey bırakmazsanız o zaman genç kızlar bakıp der ki  aman tanrım, etrafında bir sürü erkek var.

Yönetici bu tarz giyinmenin “oğlan çocuklarının ve erkeklerin kötü davranışlarında payı olduğunu” ileri sürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yöneticinin konuşmasını protesto eden öğrenciler salı günü okulun etrafına, üzerinde “İstedikleri gibi giyindikleri için kızları alenen utandırmak yerine erkeklere kadınların vücutlarını fazla cinselleştirmemeyi öğretin” yazan posterler astı. 40 kadar kız öğrenciyse “hedef gösterildiklerini” belirterek okul üniformalarının üzerine, üzerinde hedef simgesi bulunan kağıtlar taktı.

Okul yönetiminin öğrencilere kağıtları çıkarmaları aksi takdirde gözaltına alınacakları tehditinde bulunduğu iddia edildi ancak bu iddia yönetim tarafından yalanlandı.

Divine Child Lisesi yönetimi geçen yıl da mezuniyet balosunda açık giyindiğini düşündükleri kız öğrencilere “panço” dağıtınca tartışmalara neden olmuştu.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU