Daniel Radcliffe en sevdiği Harry Potter filmini açıkladı

Ünlü aktörün seçimi, hayranlarını bir miktar şaşırtabilir

Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı 2007'de vizyona girmişti (IMDb)

J.K. Rowling'in aynı isimli roman serisinden uyarlanan Harry Potter filmlerinin yıldızı Daniel Radcliffe film serisinde en çok sevdiği yapımı açıkladı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Wired'ın YouTube kanalında yayımlanan videoda kendisine dair en çok merak edilen soruları yanıtlayan Radcliffe, film serisinde izlemekten en çok keyif aldığı yapımdan da bahsetti. 

Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı (Harry Potter and the Order of the Phoenix) ve Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2'nin (Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2) en sevdiği yapımlar olduğunu söyleyen ünlü aktör şu ifadeleri kullandı:

Pek çok kişinin favori olarak belirtmediği 5. filmi gerçekten çok seviyorum. Bu filmde Gary Oldman'la epey çalışma fırsatım olmuştu. Ve o sırada biraz daha büyümüştüm bu yüzden bunu daha çok beğenebiliyordum. Ama izlemek açısından muhtemelen sonuncusu en iyisi.

Deneyimli aktör Oldman, seride Harry'nin vaftiz babası Sirius Black'i canlandırmıştı ve 5. filmde Sirius hayranları için epey duygusal bölümler yer alıyordu. Radcliffe'in kendisine usta oyuncuyla yakından çalışma fırsatı tanıyan 5. filmi diğerlerinin önüne koyması bu açıdan anlaşılabilir

Radcliffe'in yanı sıra Emma Watson, Tom Felton, Rupert Grint gibi genç yetenekleri bir araya getiren Harry Potter film serisi bu sene 20. yıl dönümünü kutluyor. Serinin ilk filmi Harry Potter ve Felsefe Taşı (Harry Potter and the Philosopher's Stone) 2001'de vizyona girerek büyücü evrenine yönelik küresel çılgınlığın fitilini ateşlemişti. Toplamda 8 Harry Potter filmi bulunuyor. 

 

Independent Türkçe, Wired, Screen Rant

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU