Beyaz Saray, Eşref Gani hakkındaki suçlamalar için BM'yi işaret etti: Yorumumuz yok

Psaki, eski Afganistan Cumhurbaşkanı Gani hakkındaki milyonlarca dolarla ülkeyi terk ettiğine ilişkin iddialara yanıt vermekten kaçındı

Fotoğraf: AA

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Taliban'ın Afganistan'a hakim olmasının ardından ülkeyi terk ederek Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) sığınan eski Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin milyonlarca dolarla kaçtığına ilişkin iddialara kendilerinin yorum yapamayacağını, bu konudaki soruların Birleşmiş Milletler’e (BM) sorulması gerektiğini belirtti.

Psaki, Beyaz Saray'da düzenlediği günlük basın toplantısında gündemi değerlendirdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Eski Afganistan Cumhurbaşkanı Gani hakkında milyonlarca dolarla ülkeyi terk ettiğine ilişkin iddiaların sorulması üzerine Psaki şu yanıtı verdi:

Bu konuda bizim bir yorumumuz yok, sorunuzu BM'ye sorun.

Katar Havayolları'na ait bir charter uçağının ABD vatandaşları ve green card sahiplerini de ülkeden çıkardığına işaret eden Psaki, "Güvenlik nedeniyle başka bir uçak havalanıp, güvenli bir şekilde iniş yapana kadar bilgi paylaşmayacağız" ifadesini kullandı.

Psaki, ABD Başkanı Joe Biden'ın 13 Eylül Pazartesi Idaho, California ve Colorado eyaletlerine giderek, orman yangınlarının etkilerini inceleyeceğini sözlerine ekledi.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU