Koca’dan "Ölüm sayıları neden fazla" sorusuna yanıt

Sağlık Bakanı, soruya aşı olmayanların rakamlarını paylaşarak yanıt verdi

Fotoğraf: AA

Yeni Şafak gazetesi yazarı Mehmet Acet, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) konusunda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile yaptığı görüşmeyi köşesine taşıdı.

Acet, yaptıkları görüşmede Koca’ya “Bu kadar aşılama yapılmış olmasına rağmen, ölüm sayıları neden bu kadar fazla?” şeklinde bir soru yöneltti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yeni Şafak yazarı, Koca’nın verdiği yanıtı şu satırlarla aktardı:

Bakan Koca, sorduğum soruya, aşılı olanlarla olmayanların yoğun bakım ve vefat oranlarını yansıtan rakamlarla cevap verdi.

Verdiği rakamlar, ölüm sayısının bu kadar çok olmasının, gerçekten de, aşılarını yaptırmamış ya da tamamlamamış olanlarla doğrudan ilişkili olduğuna işaret ediyordu.

Şimdi o rakamları aktaralım:

-İki doz aşı yaptırıp üzerinden 14 gün geçirmiş olanların sayısı 35 milyon.

Yoğun bakım ve vefat oranları, iki doz aşısını olup üzerinden 14 gün geçirmiş olan bu grupta yüzde 10. (14 gün kullanılan aşının koruyuculuk sağlaması için geçmesi gerektiği düşünülen süre) Ayrıca bu grup içinde olup da vefat edenler arasında 60 yaş üstü ve ek hastalığı olanların sayısı çoğunlukta.

-Aşılamada bu aşamaları geçirmemiş olanların sayısı ise 27 milyon. (Birinci doz aşıyı yaptırmamış olanlar, birinci dozu yaptırdığı halde ikinci doz aşıyı yaptırmamış olanlar, ikinci doz aşıyı da yaptırdığı halde, 14 günü geride bırakmamış olanlar bu gruba giriyor. M.A)

-Yoğun bakım ve vefat sayılarında bu grubun oranı ise yüzde 90.

 

Yeni Şafak, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU