Benedict Cumberbatch, eşcinsel rolleri canlandıran heteroseksüel oyuncular hakkında konuştu

Oyuncu, Netflix'in "The Power of the Dog" adlı filminde gizli eşcinsel bir kovboyu canlandırıyor

(Reuters)

Benedict Cumberbatch, televizyon ve sinema yapımlarında eşcinsel roller oynayan heteroseksüel aktörler hakkındaki düşüncelerini paylaştı.

Sherlock dizisinin yıldızı, Netflix'in yakında yayımlanacak The Power of the Dog adlı filminde 1920'lerde yaşayan gizli eşcinsel bir kovboyu canlandırdığı performansıyla büyük beğeni toplamıştı.

Eşi Sophie Hunter'la 2015'te evlenen ve yakın zamanda düzenlenen Telluride Film Festivali'nde (IndieWire aracılığıyla) yer alan Cumberbatch, heteroseksüel aktörlerin eşcinsel karakterleri canlandırması üzerine şiddetli tartışmalar sürerken, filmin oyuncu kadrosuna dahil edilmesine ilişkin görüşlerini dile getirdi.

Oyuncu seçiminin "düşüncesizce yapılmadığını" açıklayan Cumberbatch, şunları söyledi:

Ben biraz da şöyle hissediyorum; kimlerle birlikte olduğumuzu herkesin bilmesi gerekli mi?

Cinsel geçmişimizdeki tüm mahrem anlarımızı açıklamak zorunda mıyız? Hiç sanmıyorum.

2014 yapımı Enigma'da (The Imitation Game) Alan Turing'i canlandırmasıyla ünlü aktör, rol için kendisini seçen yönetmen Jane Campion'a güvendiğini belirtti.

"Bu rolleri oynayacak aktörler olarak bizi seçen Jane" diyen Cumberbatch, "Bu soruyu onun cevaplaması gerekir" diye ekledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pek çok heteroseksüel aktör, LGBTQ+ karakterlerini canlandırırken gösterdiği performansla büyük ödüller kazanıp övgüler almışken, söz konusu oyuncu tercihleri üzerine önemli tartışmalar yaşanmış ve tepkiler de ortaya çıkmıştı.

Birçok kişi, zaten çok az LGBTQ+ rolü varken ve özellikle de eşcinsel aktörler nadiren heteroseksüel rollerde yer alırken, bu gibi rollere heteroseksüel oyuncuları seçmenin adil olmadığını ifade etmişti.

Önceki aylarda kendi yazdığı "It's a Sin" adlı dizisinde eşcinsel erkek karakterleri oynaması için eşcinsel erkekleri oyuncu kadrosuna almasına dair görüşlerini paylaşan Russell T. Davies, The Independent'a yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

Yüzlerce yıllık eşitsizliğin intikamını almaya çalışıyorum.

Dizide ayrıca eşcinsel kişiler, heteroseksüel rolleri canlandırmaları için cesurca oyuncu kadrosuna da alındı. Bence bu hiç sorun değil çünkü inanın, 8 yaşımızdan itibaren heteroseksüel kişileri ve onlara nasıl uyum sağlayacağımızı anlamaya çalışıyoruz.

Ancak Neil Patrick Harris bu yorumlara şöyle itiraz etmişti:

Bence heteroseksüel bir aktörü eşcinsel bir rol için seçmenin, eğer buna epey yatırım yapmaya istekliyseler, seksi bir yanı var. Her şeyin yeni olmasından kaynaklanan bir tedirginlik var. Bunu asla yapmayacağınızı ilan ederek fırsatları kaçırabilirsiniz.

The Power of the Dog, 1 Aralık'ta Netflix'te yayımlanacak.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU