Eski Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur vefat etti

Bir süredir beyin tümörü ile mücadele eden eski Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve DEVA Partisi Kurucusu Ahmet Edip Uğur hayatını kaybetti

Ahmet Edip Uğur 2017 yılında,  "Yolsuzluğunuz yok, FETÖ bağlantınız yok fakat ailenize, evinize kadar ulaşan baskılar, tehdide varan müdahaleler var" diyerek istifa etmişti / Fotoğraf: AA

Eski Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, 71 yaşında hayatını kaybetti.

Beyin tümörü nedeniyle bir süredir tedavi gören Uğur, evinde yaşamını yitirdi.

Ahmet Edip Uğur'un hesabından çocukları tarafından yapılan açıklamada, cenaze namazının 9 Eylül Perşembe günü, Balıkesir Zağnos Paşa Camii'nde öğlen namazına müteakiben kılımacağını kaydedildi. Defin işleminin ise Başçeşme Mezarlığında gerçekleşeceği belirtildi.

Gözyaşları içinde istifa etmişti

TBMM'de 18. dönemde Anavatan Partisinden, 22, 23 ve 24. dönemlerde AK Parti'den milletvekilliği görevlerinde bulunan Ahmet Edip Uğur, 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin ilk başkanı olarak seçildi. Uğur, bu görevi 2017 yılının ekim ayına kadar sürdürdü.

Erdoğan tarafından istifası istenen Ahmet Edip Uğur zaman zaman gözyaşlarını tutamadığı istifa açıklamasında "Yolsuzluğunuz yok, FETÖ bağlantınız yok fakat ailenize, evinize kadar ulaşan baskılar, tehdide varan müdahaleler var. Bu katlanılacak bir durum olmanın ötesine geçmiştir. AK Parti'de siyaset yapma imkanımız ortadan kalkmıştır" diye konuşmuştu.

Babacan’dan mesaj

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sosyal medya hesabından partisinin kurucularından Ahmet Edip Uğur için taziye mesajı paylaştı.

Babacan mesajında, “Partimizin kurucularından kıymetli yol arkadaşım, Balıkesir Büyükşehir Kurucu Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un vefatını üzüntüyle öğrendim. Ailesinin, sevenlerinin, çok sevdiği Balıkesir’in ve hepimizin başı sağ olsun” dedi.

Evli ve 3 çocuk babası Uğur, kurucu üyeleri arasında yer aldığı DEVA Partisinin Uyuşmazlık Çözüm Kurulunda görev yapıyordu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU