Can Ataklı: Voleybol federasyonu başkanı; bu kadar başarıdan sonra hâlâ korkman akıl alır gibi değil

"Yazıktır, bunca başarılı bir isim neden kendi onurunu bu kadar ayaklar altına alır ki"

Fotoğraf: AA

Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ile ilgili olarak bir iddiayı gündeme getirdi. Ataklı’nın aktardığına göre Üstündağ, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in Türkiye Kadın Millî Voleybol Takımı’nı ziyaret etmesine izin vermedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ataklı, bugünkü köşesinin “Voleybol federasyonu başkanı; bu kadar başarıdan sonra hâlâ korkman akıl alır gibi değil” başlıklı kısmında söz konusu iddiayı şu satırlarla aktardı:

Voleybolcu kızlarımız üst üste aldıkları başarılarla göğsümüzü kabarttı. Ayrıca şort giydikleri için uğradıkları gerici saldırılara da çok iyi bir cevap vermiş oldular. Bu başarıda voleybol federasyonunu 5 yıldır yöneten Mehmet Akif Üstündağ’ın katkısı çok büyük. Üstündağ hem Türkiye’nin her tarafından voleybolcu bulup yetiştirdi, hem bu başarılı gençlere okuma ve burs olanağı sağlayarak sağlam bir yapı oluşturdu. Ancak herkesin bir kusuru olur tabii. Üstündağ’ın kusuru sanıyorum AKP genel başkanından çok korkması.

Küçük bir olay anlatacağım. Ben de İsmail Küçükkaya’dan okuyup öğrendim. İyi Parti genel başkanı Meral Akşener voleybolcularımızın üçüncülük maçını izlemek için Belgrad’a gitmiş. Maçtan önce kızlarımıza moral vermek için soyunma odasını ziyaret etmek istemiş. Ancak federasyon başkanı izin vermemiş. Bu normal. Maçtan önce ne amaçla olursa olsun motivasyon bozulması olasılığına karşı böyle bir önlem alınabilir. Ancak maç bitmiş, kızlarımız büyük bir başarı kazanmış, ülkemizi Avrupa’nın ilk üç ülkesi arasına sokmuş. Tribünlerde de büyük coşku ile takımı destekleyen Meral Akşener maç sonrası kızları kutlamak için soyunma odasına gitmek istemiş. Federasyon başkanı buna da izin vermemiş.

"Araya isimler sokulmuş, ricalar edilmiş, ama başkan Nuh demiş peygamber dememiş" diyen Ataklı, şu ifadeleri kullandı:

Belli ki saraydaki kişiden öylesine korkuyor ki bir kadın muhalefet liderini kızlarla buluşturmamış. Çok ayıp. Bu kadar korku ile nereye kadar gidilebilir ki? Federasyon başkanı bilmeli ki başarısını Erdoğan’a borçlu değil. Ortadaki başarı tamamen kendi girişimleri ve yetenekli sporcuların eseridir. Ve o başkanı şunu sormak isterim; eğer maç öncesi kızlara moral vermek, sonra da kutlamak isteyen eğer AKP Genel Başkanı olsaydı yine aynı katılıkta davranabilecek miydi? Sıkar tabii. Yazıktır, bunca başarılı bir isim neden kendi onurunu bu kadar ayaklar altına alır ki.

 

Korkusuz, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU