Dune'un yıldızı Timothée Chalamet, filmi Harry Potter'a benzetti

Genç oyuncu bu kadar büyük bir prodüksiyonda yer aldığı için memnun olduğunu söyledi

 Timothée Chalamet'nin başrolünde yer aldığı Beni Adınla Çağır (Call Me By Your Name) 2017'de prömiyerini AFI Fest'te yapmıştı (Reuters)

Son zamanların en çok merak edilen filmleri arasında yer alan Dune: Çöl Gezegeni'nin (Dune) yıldızı Timothée Chalamet filmin Harry Potter serisiyle eşdeğer olduğunu düşünüyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Prömiyerini Venedik Film Festivali'nde yapan filmde Paul Atreides karakterini canlandıran oyuncu, Harry Potter'ın vizyona girdiği dönemde gençler arasında yarattığı etkiyi Dune: Çöl Gezegeni'nin de yapacağını düşünüyor. 

Deadline'a konuşan 25 yaşındaki oyuncu şunları söyledi:

Popüler kültürün, filmlerin ve kitapların çoğu Dune'dan ve kitaptaki felsefeden türetildi. Kitapla bir üst düzeyde bağ kuranların sayısını öğrendiğimde şoke oldum. Bunu bizim jenerasyonun Harry Potter'la büyümesine benzetiyorum ve bu bana mantıklı geliyor.

Chalamet bu kadar büyük bir prodüksiyonda yer almaktan ve oyuncu kadrosunda bulunan diğer isimlerle çalışmaktan memnun olduğunu belirtti. 

Filmde Zendaya, Rebecca Ferguson, Jason Momoa, Oscar Isaac gibi isimler rol alıyor. Yönetmenliğini Denis Villeneuve'un yaptığı Dune: Çöl Gezegeni'nin müzikleriyse Hans Zimmer'e emanet. 

Frank Herbert'in kült bilimkurgu eserinden uyarlanan Dune: Çöl Gezegeni 22 Ekim'de vizyona girecek. 

Entertaniment Weekly'nin aktardığına göreyse ilk gösterimi Venedik'te yapılan filme eleştirmenlerden gelen ilk eleştiriler son derece olumlu. 

 

Independent Türkçe, Deadline, Entertainment Weekly

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU