Brad Pitt, Angelina Jolie'yle velayet mücadelesinde hakimin "kurnazca" görevden alınmasını topa tuttu

Angelina Jolie reddi hakim için baskı yapıyordu

Brad Pitt ve Angelina Jolie, 2016'da ayrılmalarından bu yana çocukları için amansız bir velayet savaşına kilitlenmiş durumda (AP)

Brad Pitt, Kaliforniya'daki temyiz mahkemesinin Angelina Jolie'yle boşanma davasına bakan hakimi davadan alma kararına itiraz etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bir Zamanlar... Hollywood'da (Once Upon a Time... in Hollywood) oyuncusu 1 Eylül tarihli dava dosyasında Kaliforniya'nın en yüksek mahkemesinin, hakim John W. Ouderkirk'ün Jolie'yle devam eden velayet mücadelesinden alınma kararını gözden geçirmesi gerektiğini savundu.

Bu esnada Malefiz (The Maleficent) oyuncusu, Pitt'in avukatlarıyla "süregelen ticari ve profesyonel ilişkilerini" tebliğ edemediği gerekçesiyle yargıç Ouderkirk'ün davadan alınması için geçen yıl ağustostan bu yana baskı yapıyordu.

Kaliforniya'daki İkinci Bölge Temyiz Mahkemesi nihayetinde Jolie'nin hakim Ouderkirk'ün görevden alınması yönündeki talebini 23 Temmuz'da kabul etmişti.

Üç hakimden oluşan kurul şu açıklamada bulundu:

Pitt'in avukatıyla yakın zamanda profesyonel ilişkileri olduğunu açığa çıkaran bilgilerle birlikte düşünüldüğünde Hakim Ouderkirk'ün etik ihlali, tüm olaylardan haberdar olan objektif bir kişinin hakimin tarafsız olma becerisiyle ilgili makul biçimde şüphe duymasına neden olabilir. Reddi hakim gerekli.

Pitt 1 Eylül'deki yanıtında hakimin Dövüş Kulübü (Fight Club) oyuncusuyla bağlantılarına dair açık olduğunu ve 2017'den bu yana konuyla ilgili birden fazla açıklama yaptığını söyledi. Hakim Ouderkirk bu yıl mayısta Pitt'e 6 çocuğunun ortak velayetini vermişti. Hakimin görevden alınması bu kararı geçersiz kılabilir.

Pitt'in yanıtında temyiz mahkemesinin "önemli ve düşünülmüş bir velayet kararını" geçersiz kılabilecek bir "idari hata" yaptığı iddia edildi.

Pitt'in avukatı Theodore J. Boutrous Jr.'ın mahkemeye sunduğu 87 sayfalık doküman, Hakim Ouderkirk'ün "kurnazca" görevden alınmasını topa tuttu ve "alt mahkemenin kararının çocuk velayeti davalarını kaybeden tarafları ödüllendireceğini ve kurallara uygun ama haksız şekilde kazanmalarına göz yumacağını" öne sürdü.

Belgede, "Böyle kurnaz bir dava stratejisine müsaade etmek, ebeveynleri çocuklarıyla geçirecekleri yeri doldurulamaz zamandan mahrum bırakacak çünkü hakimler davalarının ortasında önemsiz sebeplerle görevden alınıyor" dendi.

Eski çift, çocukları Maddox, Pax, Zahara, Shiloh ve ikizler Knox'la Vivienne'in velayeti için 2016'da ayrıldıklarından bu yana amansız bir mücadeleye kilitlenmiş durumda.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU