Destici: Seçimlerde baraj uygulamasını doğru bulmuyoruz

BBP Genel Başkanı Destici, "Demokratik temsilde adaleti, yönetimde istikrarı ve güçlü meclisi arzu ediyoruz" diye konuştu

Fotoğraf: AA

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında seçim barajı tartışmalarına da değindi.

Seçim barajını doğru bulmadıklarını ve kaldırılmasını istediklerini kaydeden Destici, "Sadece milletvekili seçimleri için değil, yerel seçimlerde de bunun uygulanmamasını istiyoruz" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Destici şunları kaydetti:

Siyasi partiler yasası ve seçim kanunu ile ilgili önceliğimiz şu; biz demokratik temsilde adaleti, yönetimde istikrarı ve güçlü meclisi, kendi düşüncelerini mecliste tam olarak ifade edebilen ve buna göre oy kullanabilen milletvekillerinin olduğu bir meclisi ve yönetimi, yerel yönetimleri arzu ediyoruz.

"Türkiye, Afganistan'a destek vermeye devam etmelidir"

Afganistan ile Osmanlı döneminden itibaren iyi, sıkı ve dostane ilişkiler kurulduğunu, bunun bugüne kadar devam ettiğini anlatan Destici, şunları kaydetti:

Taliban'ın veya bir başkasının bunu bozmasına Türkiye Cumhuriyeti Devleti müsaade edemez. Elbette gönlüm ister ki Afganistan'da demokratik bir sistem içerisinde halk kendi iradesiyle seçimini yapsın, yöneticisini seçsin ve barış içinde, huzur içinde Afgan halkı kendi ülkesinde yaşasın ama maalesef buna fırsat vermediler. İşte Türkiye bunun hayata geçmesi için Afganistan'a geçmişten bugüne destek vermeye devam etti ve bundan sonra da devam etmelidir. Askerlerimizi, sivil vatandaşlarımızı tahliye ettik ama bu Afganistan ile ilişkilerimizi kestik anlamına gelmez. 

Destici, Türkiye'den destek isterse Afganistan'a bu desteğin verilmesi gerektiğini belirterek, "Türkiye, Afganistan ile hiçbir zaman ikili ilişkilerini askıya almamalıdır. Tam tersine daha da güçlendirmeli ve kuvvetlendirmelidir" dedi.

 

 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU