Erdoğan: Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Ay Yıldız projesi gibi yapıların milletin gücünün sembolü olduğuna inanıyorum

Ay Yıldız projesi temel atma töreninde konuşan Erdoğan, "Düşmana korku, dosta güven veren bir yapıyı burada yapacağız" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milli Savunma Bakanlığı Ay Yıldız Projesi Temel Atma Töreni"nde konuştu.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlayan Erdoğan, Ay Yıldız Projesiyle birlikte savunma alanında müşterek bir merkez kurulduğunu belirtti.

Erdoğan, "Bu müşterek merkezden hem yatırım, hem harcamalar, hem her yönüyle özellikle de savunma noktasında bize öyle bir merkez gerekiyor ki, bu merkezle beraber biz daha bulunduğumuz yerden dünyaya farklı bir sinyal verelim. Siber savunmanın konuşulduğu böyle bir dönemde bize şu anda temelini atacağımız, ay yıldız projesi yakışır dedik ve inşallah bugün de bu temeli atıyoruz" dedi.

"Artık Kızılay'ın içinde, dağınık, sağda solan falan bir Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri olmayacak" diyen Erdoğan,  "Düşmana korku, dosta güven veren bir yapıyı burada yapacağız" ifadesini kullandı.

Gazi Mustafa Kemal'in geniş vizyonuyla başlatılan çok sayıda projenin önüne kifayetsiz zihniyetlerle kesilmiştir.

"Tarih önünde hesap verecekler"

Uzun yıllardır Türkiye'nin birçok projesinin önünün kesildiğini savunan Erdoğan, "Gazi Mustafa Kemal'in geniş vizyonuyla başlatılan çok sayıda projenin önüne kifayetsiz zihniyetlerle kesilmiştir" dedi.

Erdoğan şöyle devam etti. 

Askerimiz vardı, yüreğimiz vardı ama tabiri caizse yeterli silahımız yoktu, gerektiği kadar cephanemiz yoktu. Kıbrıs Barış Harekatı bu gerçeği görmemiz açısından da hayırlı olmuştur. Ülkemizin ne kadar ağır kayıplara uğradığını en iyi buradaki heyet biliyor. Ülkemizin kıytırık bir terör örgütü karşısında eli kolu bağlı hale düşmesine neden olanlar tarih önünde hesap verecektir. Telsizimiz yoktu, ABD telsizlerimize el koydu. Askerimiz telsizimiz olmadığı için susturma tekniğiyle savaştı. Şimdi İHA'mız var SİHA'mız var, TİHA'mız da var. Savunma sanayinde artık ihraca başladık. Artık 'Ne alırsın?' diyeceğiz. Her şeyi kendimiz üretir hale geldik.  Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Ay Yıldız projesi gibi abide yapıların temel işlevleri yanında, milletlerin ve devletlerin gücünün de sembolü olduğuna inanıyorum. 

Erdoğan: 21 bin TSK mensubunun orduyla ilişkisi kesildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra, Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde konuşma yaptı.

Darbe girişimi sonrası kapsalım reformlar gerçekleştirdiklerini söyleyen Erdoğan, "TSK’nın ihtiyaç duyduğu personeli yetiştiren kurumları tekrar kurduk, kurumsal bütünlüğü sağladık" dedi.

Artık çok daha güçlü ve donanımlı bir eğitim öğretim sistemine sahip olduklarını savunan Erdoğan, " Çağın ihtiyaçlarına göre öğrenci yetiştiren bir kuruma sahibiz. İftihar etmemiz gereken başarı öyküsü çıktı. Bu yıl itibari ile tüm sınıflar üniversitede eğitimlerini tamamlıyor" ifadelerini kullandı.

"15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ ihanet çetesiyle irtibatı olan yaklaşık 21 bin TSK mensubunun orduyla ilişkisinin kesildi" diyen Erdoğan pöyle devam etti:

Bugün 1351'i Türk, 101'i misafir öğrencinin mezuniyetinin sevincini yaşıyoruz. Eğitim gören öğrenci sayısı 23 bin 433’ü bulmuştur. 15 Temmuz’daki kayıplarımızı temin etmiş durumdayız. Askeri eğitimin bitirildiğini söyleyenler umarım bu manzara karşısında mahçup olurlar. Hayata geçirilen her uygulama, her adım, her politika daha güçlü bir Türkiye için. Yaşadığımız her sıkıntının önünü ve arkasını iyi biliyoruz. Milletimiz bizim her zaman arkamızda oldu. Türkiye'yi istikrarsız, güvenliksiz, kırılgan ve müdahaleye açık hale getirme gayretleri kuranların heveslerini kursaklarında bırakmaya devam edeceğiz. Ordusu işgal edilmeyen, devşirilmeyen bir ülkenin topraklarının da işgal edilemeyeceği inancıyla askerimizle, eğitimiyle, teknolojisiyle daha da güçleneceğiz. Ülkemizi büyütmek güçlendirmek için daha çok çalışacağız. Hedeflerimize ulaşıncaya kadar durmayacağız.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU