Roma yakınındaki ortaçağ kasabasında evler 10 liraya satılıyor

Maenza kasabasında evler 1 euroya (yaklaşık 10 TL) satışa çıkmaya başladı

İtalya'nın Lazio bölgesindeki dağlarda yer alan, ortaçağdan kalma Maenza kasabasının panaromik görüntüsü (Comune Maenza)

Roma'nın Latium bölgesindeki Maenza kasabası, İtalya'nın 1 Euro'luk Evler projesine katıldı. Bu, insanların ilk kez İtalya'nın başkentinin yakınında 10 TL'den daha ucuza ev satın alabilecekleri anlamına geliyor.

Proje geçen yıl, İtalya'daki bir dizi kasaba ve köyün, halkı genellikle azalan veya yaşlanan nüfusa sahip bölgelere taşınmaya teşvik etmek amacıyla ucuza mülkler sunmasıyla başlamıştı.

Maenza Belediye Başkanı Claudio Sperduti, kasabayı plana dahil etmenin, köyün "yeniden doğuşu için bir anlaşmanın" parçası olduğunu ve mevcut mülk sahipleriyle potansiyel alıcılar arasında bağlantı kurarak yaklaşık 100 adet kullanılmayan mülkü kurtarmayı hedeflediğini söyledi.

Sperduti, CNN'e şunları söyledi:

Adım adım ilerliyoruz. Evlerin sahipleri aileler iletişime geçip eski evlerini bize teslim ettikçe, her şeyi çok şeffaf hale getirmek için bunları internet sitemizdeki belirli duyurular aracılığıyla piyasaya sürüyoruz.

Projenin internet sitesinde, kasaba yönetiminin Roma'nın yaklaşık 70 km güneydoğusunda bulunan "şehir merkezindeki kadim ortaçağ köyünün terk edilmesine karşı mücadele etmek" istediği belirtildi.

İlgilenen alıcılar, bazıları yoldan geçenler için tehlike oluşturacak kadar harap haldeki mülkleri yenilemeyi taahhüt etmek ve bunu üç yıl içinde gerçekleştirmek zorunda olacak. Ayrıca, yenileme çalışmaları tamamlandıktan sonra iade edilecek olan 5 bin euroluk (yaklaşık 50 bin TL) bir depozito ödemeleri de gerekecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mülkün ne olacağına, bir eve mi yoksa pansiyona mı veya mağazaya mı yoksa restorana mı dönüştürüleceğine dair ayrıntılı planların da bildirilmesi gerekli.

Yerel yetkililer, ilgilenen alıcıları mülk talepleriyle eşleştirmeye çalışacak ve ilk birkaç ev için başvurular 28 Ağustos'ta kapansa da Sperduti, ev sahipleriyle görüşüldükçe daha fazla evin piyasaya sürüleceğine de söz verdi.

Alıcıların satın aldıkları ve tadilat yaptıkları evlerde oturması zorunlu tutulmayacak. Öte yandan Sperduti, Maenza'da yarı kalıcı olarak yaşamak isteyen çocuklu ailelerin ve genç çiftlerin başvuru yapmalarının teşvik edildiğini söyledi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Tilbe Akan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU