Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Aşı olmayan öğretmen, okul personeli ve üniversite öğrencilerinden düzenli test istenecek

Erdoğan, toplu faaliyetler için de zorunlu PCR testi uygulamasının hayata geçirileceğini bildirdi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Eylül'de yüz yüze eğitimin başlamasıyla henüz aşı olmamış öğretmen ve personelin haftada en az 2 defa PCR testi yaptırmasını isteyeceklerini bildirdi. 

"Aşı olmayan üniversite öğrencilerimiz ve üniversite çalışanlarımızdan düzenli PCR testi yaptırmalarını talep edeceğiz" diyen Erdoğan etkinlikler konusunda ise, "Konser, tiyatro ve sinema gibi insanların toplu olarak bulunduğu faaliyetler için de zorunlu PCR testi uygulamalarını devreye alacağız" ifadelerini kullandı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan da "yüz yüze eğitim" kapsamında zorunlu olarak istenecek PCR testlerinin devlet hastanelerinde ücretsiz yapılacağı açıklaması geldi.

Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklamada bulundu. 

"Hazırlıklı olunmasını sağlayacağız"

Yangın ve sel afetlerine değinen Erdoğan, "Bu büyük afetten gereken dersleri elbette çıkardık. Yaşanan tecrübelerin ışığında orman yangınlarıyla mücadele konusundaki planlar ve uygulamaları gözden geçirerek, böylesine büyük afetlere karşı daha hazırlıklı olunmasını sağlayacağız" dedi. 

Erdoğan şöyle devam etti: 

Yanan ormanlarımız, Anayasamızın 169. maddesine uygun şekilde tekrar canlandırılacak, tarım ve turizm dahil kesinlikle başka amaç için kullanılmayacaktır.

AFAD'ın kampanyasına kabinede milyonlarca lira bağış

AFAD'ın kampanyası hakkında da konuşan Erdoğan, "Kabinemizdeki bakanlarımız ve çalışma arkadaşlarımızla 7 milyon 430 bin liralık katkıyla bu kampanyaya iştirak etme kararı aldık" dedi. 

Erdoğan, "Orman yangınları, sel baskınları ve heyelan afetleri ile kuraklığa karşı planlarımızı gözden geçirip, yenileyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Sosyal medya düzenlemesi

Meclisin açılmasıyla birlikte Avrupa’dakine benzer bir sosyal medya düzenlemesini süratle gündeme getireceklerini bildiren Erdoğan, "Bu alandaki kirliliğin de önüne geçmekte kararlıyız" diye konuştu. 

PCR test zorunluluğu

Yüz yüze eğitimin başlamasıyla henüz aşı olmamış öğretmen ve personelin haftada en az 2 defa test yaptırmasını isteyeceklerini kaydeden Erdoğan, "Aşı olmayan üniversite öğrencilerimiz ve üniversite çalışanlarımızdan düzenli test yaptırmalarını talep edeceğiz" bilgisini verdi. 

Erdoğan toplu etkinlikler konusunda ise, "Konser, tiyatro ve sinema gibi insanların toplu olarak bulunduğu faaliyetler için de zorunlu PCR testi uygulamalarını devreye alacağız" diye konuşarak, "Uçak ve şehirler arası otobüs yolculuğu için zorunlu PCR testi uygulamasını devreye alacağız" ifadelerini kullandı. 

“Türkiye'nin, Avrupa'nın mülteci ambarı olmak gibi bir görevi yok”

"Türkiye elbette yol geçen hanı değil” diyen Erdoğan, “Bu ülkenin kanunlarına, kurallarına, düzenine uymayanların kaos çıkartacak tavırlar sergilemesine asla izin vermeyiz” dedi.

Sığınmacılar konusunda, “Kamu güvenliğini tehdit edecek şekilde bu insanların hayatlarına kast edenleri, yağmaya yeltenenleri asla affetmeyiz” bilgisini veren Erdoğan, “Türkiye'nin, Avrupa'nın mülteci ambarı olmak gibi bir görevi, sorumluluğu, mecburiyeti yoktur. Ülkemizde hukuk herkes içindir. Misafirlerimiz de bunun dışında değildir. Ancak sığınmacıları kirli gündemlerine meze etmek isteyenlere de göz yummayız” ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU