Suudi Arabistan’da aşılamanın hızlanmasıyla vaka sayıları düşmeye devam ediyor

Bakanlık tarafından bugün yapılan açıklamada, bin 273’ü ağır hasta olmak üzere aktif vaka sayısının 6 bin 246’ya gerilediği belirtildi

Suudi Arabistan’da tüm gruplara yönelik aşılama devam ediyor (SPA)

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) mutasyona uğrayan varyantlarının yayılma hızı konusunda uyararak, bunlara karşı korunmak için herkesi iki doz aşıyı olmakta acele etmeye çağırdı.

Ülkede, aşı hızının artmasıyla aktif vaka sayıları gerilerken, günlük vaka sayıları da binin altında seyretmeye devam ediyor.

Sağlık Bakanlığı, son 24 saat içerisinde 546 kişide daha koronavirüs tespit edildiğini ve ülkedeki toplam vaka sayısının 540 bin 244’e yükseldiğini bildirdi.

Bakanlık tarafından bugün yapılan açıklamada, bin 273’ü ağır hasta olmak üzere aktif vaka sayısının 6 bin 246’ya gerilediği belirtildi.

Bakanlığa göre, 794’ü son bir günde olmak üzere şu ana kadar 525 bin 559 kişi iyileşirken, son 24 saatte 8 kişinin hayatını kaybetmesiyle toplam can kaybı ise 8 bin 439’a yükseldi.

Sağlık Bakanlığı, şu ana kadar 32 milyon 606 bin 992 doz aşı yapıldığı bilgisini de verdi.

Bakanlık, mutasyona uğrayan varyantların hızla yayıldığını belirterek, ihtiyati tedbirlere bağlı kalmanın önemini vurguladı ve herkesi iki doz aşı olmaya çağırdı.

Bakanlık, sağlık bilgilerinin güvenilir ve resmi kaynaklardan elde edilmesinin önemini vurgulayarak, aşılar hakkında herhangi bilimsel temele dayanmayan söylentilere kulak asılmaması çağrısında bulundu.

Sağlık Bakanlığı ayrıca, vatandaşların günün her saatinde bilgi edinmek, sağlık hizmeti almak ve koronavirüs hakkındaki gelişmeleri öğrenmek için 937 nolu danışma hattını aramasını tavsiye etti.

Diğer yandan, Suudi Arabistan İslami İşler, Davet ve Rehberlik Bakanlığı, cemaat arasında koronavirüse yakalanan kişilerin olmasının ardından 2 bölgede geçici olarak kapatılan 3 caminin açıldığını duyurdu.

Toplamda 193 günde geçici olarak kapatılmasının ardından yapılan sterilizasyon işlemleri ile açılan cami sayısı 2 bin 10’a yükseldi.

Bakanlık, herkesi ihtiyati tedbirlerle ilgili tüm talimatlara uymaya ve camilere gelenlerin güvenliği ve sağlığı için bu konuda iş birliği yapmaya çağırdı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Independent Türkçe için çeviren: Şarku'l Avsat

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU