Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: İran yerine neden Taliban’la konuşuyorsun?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Afgn göçü için “Gerekirse Taliban’la bizzat ben görüşürüm” diyen Erdoğan’a tepki gösterdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "AB neden İran'la değil de Türkiye ile konuşalım diyor?" diye sordu / Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı canlı yayında "Taliban'la bazı görüşmelere varıncaya kadar şu anda ilgili kurumlarımız çalışıyor. Hatta belki ben bile onların lideri durumunda olacak olanı kabul etme durumum olabilir" demişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan’ın sözlerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Saray İktidarı ne yapıyor? Taliban'la konuşacağım diyor. Afganistan’la aramızda 2.940 km mesafe var, sığınmacı İran’dan geliyor, İran yerine neden Taliban’la konuşuyorsun? Bir kez daha söylüyorum, yeni sığınmacılar getirecek hiçbir anlaşmaya imza atamayacaksın Erdoğan" dedi.

"AB neden İran’la değil de Türkiye ile konuşalım diyor?"

Avrupa liderlerinin “Afganistan sığınmacı sorununu Türkiye ile halletmeliyiz” demeye başladıklarınu belirten Kılıçdaroğlu, “AB neden İran’la değil de Türkiye ile konuşalım diyor? Komşu değiliz, neden biz? Siz verin bu sorunun yanıtını sevgili halkım. Sizce İran böyle bir Sığınmacı Anlaşmasına ‘evet’ der mi?” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU