ABD Dışişleri Bakanlığı: Türkiye'nin Kabil Havalimanı konusundaki girişiminden memnunuz

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Price, Kabil Havalimanı'nın güvenliği konusunda Türkiye ve ABD arasındaki temasların sürdüğünü kaydetti

Fotoğraf: Reuters

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Afganistan'da yaşanan çatışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Günlük basın brifingin konuşan Price, Taliban'ın ilerleyişini yakından takip ettiklerini ve ülkedeki son durumla yakından ilgilendiklerini kaydetti.

ABD'nin bugüne kadar Afganistan'a hem askeri hem de ekonomik anlamda önemli katkılarda bulunduğunu ifade eden Price, Taliban'ın hızlı bir şekilde ilerleyişi ve sivil ölümleri konusunda ise, "Kuşkusuz Afganistan'daki şiddet seviyesi, Taliban'ın (ABD ile yaptığı) anlaşmadaki sözleriyle uyuşmamaktadır" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Türkiye’nin Kabil Havalimanı’nın güvenliğini sağlamak konusundaki girişiminden son derece memnunuz"

Kabil Havalimanı’nın güvenliğinin Türk askerleri tarafından sağlanması konusunda da değerlendirmelerde bulunan Price; ABD yönetiminin, Türkiye’nin Kabil Havalimanı’nın güvenliğini sağlamak konusundaki girişiminden son derece memnun olduğunu belirtti.

Sözcü Price, bu konuda Türkiye ve ABD arasındaki temasların sürdüğünü kaydetti.

Kabil Havalimanı’nın ABD ve uluslararası diplomasi açısından son derece önemli bir yer olduğunu dile getiren Price “Kabil Havalimanı, bir havalimanı olmanın ötesinde öneme sahip. Onun önemi, ticari taşımacılığın ya da hava taşımacılığının ötesinde. Kabil’de güvenli bir havalimanın olması bizim açımızdan bölgede diplomatik olarak da bulunmanın önemli bir noktası. Dolayısıyla bu havalimanının güvenli bir şekilde işlevini sürdürmesi bizim açımızdan son derece önemli” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU