Çavuşoğlu: Antalya'daki yangınlar İbradı ilçesi hariç söndürüldü

Bakanlar Çavuşoğlu, Karaismailoğlu ve Kurum, yangınların son durumuna ilişkin son bilgileri paylaştı. Çavuşoğlu, Antalya'daki yangınların İbradı ilçesi hariç söndürüldüğünü kaydederken, Kurum, yanan alanların bir yıl içinde ağaçlandırılacağını söyledi

Fotoğraf: AA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Antalya'nın Manavgat ilçesinde AFAD Koordinasyon Merkezi'ndeki değerlendirme toplantısı öncesi açıklamalarda bulundu.

Manavgat ve Gündoğmuş yangınlarının 218'inci saatte kontrol altına alındığını anlatan Çavuşoğlu, İbradı Eynif Ovası'nda aktif yangının sürdüğünü, karadan ve havadan bütün ekiplerin o bölgeye yoğunlaştığını bildirdi.

"Antalya'daki yangınlar İbradı ilçesi hariç söndürüldü" diyen Çavuşoğlu, "Gözümüz, kulağımız ve dualarımız Muğla bölgesinde. Cumhurbaşkanı'mız liderliğinde tüm bakanlar ve ekipler o bölgelerde yoğun çalışıyorlar. Yunanistan'da da büyük bir yangın devam ediyor. Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ı aradım, bilgi aldım. İtalya ve diğer balkan ülkelerinde de yangınlar var. Dünyanın birçok yerinde uzun süredir devam eden yangınlar var. Tüm ülkelere geçmiş olsun diyoruz" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Toplantıda konuşan Bakan Kurum ise, "Bir yıl içinde tüm alanımızı ağaçlandıracağız. Ormanlarımızı korumak için cansiperane çalışmalarımız devam edecektir" dedi.

Yangın kontrol altına alındığı için buruk da olsa sevinçli olduklarını vurgulayan Karaismailoğlu ise, şunları kaydetti:

Antalya bölgesindeki yangınların sonuna geliyoruz. Ama 10 gün içerisinde Türkiye'nin her tarafından buraya koşarak gelen tüm çalışma arkadaşlarımız, vatandaşlarımız ve kurumlarımızın çok değerli personeline, yüzlerce iş makinesi, itfaiye araçları, arazözler ile gece gündüz uyumadan 24 saat çalışan, büyük mücadele veren arkadaşlarımıza minnettarız. Bu, Türk milletinin vatandaşına, milletine, devletine, memleketine sahip çıkmasının bir sonucudur. İnşallah Muğla'daki yangınları da en kısa sürede söndüreceğiz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU