Yangınla ilgili açıklama yapan bakanlardan "sosyal medya" tepkisi

Bakan Ersoy, “Yangınla mücadele tweetle olmuyor, bizzat sahada yangının içinde oluyor” ifadesini kullanırken Soylu, “nefret dilinden uzak durma” çağrısı yaptı

Fotoğraf: AA

Türkiye’nin yangınlarla mücadelesi devam ederken üç bakan, kamuoyunu bilgilendirdi. Bakanlar, sosyal medyada yangınlarla ilgili bazı paylaşımlara tepki gösterdi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milas'ta Yangın Koordinasyon Merkezi'nde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

7 yangın devam ediyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangınlarla ilgili şu bilgileri verdi:

Son 5 günde 132 yangından 125'ini kontrol atına aldık, 7'si devam ediyor. Ayrıca 78 de kırsal yangına teşkilatımız müdahale etti. Tunceli Hozat'taki yangın kontrol altına alındı. Isparta'da Sütçüler mevkisinde 11.30 sularında bir yangın daha çıktı. Ona da hemen 1 uçak, 15 arazöz, 200'ün üzerinde personel sevk ettik, çalışmalara başladık. Yangınlara 16 uçak, 9 İHA, 51 helikopter, 1 insansız helikopter, 850 arazöz, 150 iş makinesi ve 5 binin üzerinde personelle müdahalemiz devam ediyor.

“Her gelen yardımı kabul etmiyoruz”

Her gelen yardımı kabul etmiyoruz. Çünkü 5 tonun altında su atan uçaklar bizim uçuş patentinde de kalabalık meydana getirebiliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Öfke dilinden uzak duralım”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da “Muğla'da yaklaşık 10 bin vatandaşımızı bulunduğu konutlardan tahliye ettik. Çadır ve konteyner ihtiyaçları, bunların tamamı tarafımızca karşılanacaktır” bilgisini paylaştı.

Soylu, ayrıca şu ifadeleri kullandı:

Siyasetçiler çok siyaset yapmak istiyorlarsa, ki ben de siyasetçiyim, bunu yangında yapmasınlar. Sosyal medyayla ilgili son bir şey söylemek istiyorum. Bir kamplaştırma oluşturmak istiyorlar. Lütfen bu nefret dilinden, bu öfke dilinden uzak duralım.

“Rüzgar izin verirse…”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da şunları söyledi:

Rüzgar da izin verirse en kısa sürede yangını kontrol altına alınırız diye düşünüyoruz. İlk etapta yangınla mücadelede yangının tehlike altındaki yerleşim merkezlerinden uzaklaştırılması sağlandı. Yangınla mücadele tweetle olmuyor bizzat sahada yangının içinde oluyor. Yanan orman arazilerinin herhangi bir sebeple yapılaşmaya veya başka amaçla tahsisi mümkün değildir. Şu anda tamamen boşaltılmış bir tesisimiz yok. Kısmi tedbir amaçlı boşaltılıp birkaç saat içinde dolan tesislerimiz var.

Milas Belediye Başkanı’ndan tepki

Öte yandan bakanların yaptığı basın açıklamasına Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat çağrılmadı.

Tokat, tepkisini sosyal medya hesabından şu ifadelerle dile getirdi:

3 Sayın Bakanımız Milas’ta açıklama yapıyor, Milas Belediye Başkanı olarak ben ekranlardan izliyorum… Belediye olarak, diğer belediyelerle olan yakınlık ve iş birliğimizi bakanlıklarımızla da kurabilmeyi, sürece daha fazla dahil edilmeyi ve birlikte olabilmeyi isterdik…

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU