Fahrettin Altun: 'Help Turkey' kampanyası devletimizi aciz göstermek için başlatılmıştır

Altun, "Yurtdışından ve tek merkezden organize edilen sözde yardım kampanyası ideolojik saiklerle, devletimizi aciz göstermek, devlet-millet birlikteliğimizi zayıflatmak amacıyla başlatılmıştır" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun Türkiye'nin farklı bölgelerinde yaşanan orman yangınları nedeniyle sosyal medyada açılan #HelpTurkey etiketi için "sözde yardım kampanyası" ifadesini kullandı.

2,5 milyondan fazla kullanılan #HelpTurkey etiketinin "ideolojik saiklerle, devletimizi aciz göstermek, devlet-millet birlikteliğimizi zayıflatmak amacıyla başlatıldığını" iddia eden Altun, paylaşımlarını #StrongTürkiye etiketiyle yaptı.

Altun şunları kaydetti:

Ülkemizi etkisi altına alan orman yangınlarıyla devletimizin tüm imkanları seferber edilerek mücadelemiz devam etmektedir. 
35 ilimizde 129 yangının 122'si kontrol altına alınmıştır. 
Türkiyemiz güçlüdür!

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İyi niyetli her yardım ve katkı milli birlikteliğimizin gereğidir. Ancak bu akşam itibariyle yurtdışından ve tek merkezden organize edilen sözde yardım kampanyası ideolojik saiklerle, devletimizi aciz göstermek, devlet-millet birlikteliğimizi zayıflatmak amacıyla başlatılmıştır.

Türkiyemiz güçlüdür.
Devletimiz dimdik ayaktadır.
Cumhurbaşkanımızın dediği gibi yitirdiğimiz canlar dışında bütün kayıplarımızı telafi edecek, içimizi yakan bu ateşi söndüreceğiz.

Şu anda sosyal iletişim platformlarında, anlık mesajlaşma gruplarında, forumlarda yayılan bilgilerin büyük çoğunluğu yalan haberdir. Bugün böyle bir doğal afet durumunda dahi bu türden yalanları yayanların tuzağına düşmeyelim. Lütfen resmi mercilerin açıklamalarına itimat edelim.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU