ABD Kongresi'nde maske zorunluluğuna karşı eylem düzenlendi

Onlarca Cumhuriyetçi parlamenter Temsilciler Meclisi'nde protesto gösterisi yaptı

Kovid-19 pandemisi sebebiyle geçen yıl Temsilciler Meclisi'ne getirilen maske zorunluluğu, Mayıs 2021'de kaldırılmıştı (Twitter / @RepAndyBiggsAZ)

ABD'de bir grup Cumhuriyetçi kongre üyesi, Temsilciler Meclisi'ne tekrar getirilen maske zorunluluğu kararını protesto etti.

Andy Biggs, Marjorie Taylor Greene ve Matt Gaetz gibi isimlerden oluşan yaklaşık 50 parlamenter, perşembe günü Kongre binasında yürüyüş yaptı.

 

 

Kongre doktoru Brian Monahan, Temsilciler Meclisi'ndeki komite odalarında ve ofislerde maske zorunluluğunun tekrar getirildiğini 27 Temmuz'da açıklamıştı.

Kongre'de görevli polis ekiplerine de maske takmayan çalışanların ve ziyaretçilerin binadan çıkarılması, bu kişilerin karşı koyması halinde tutuklanması talimatı verilmişti.

Polislerden ayrıca, kurala uymayan Kongre üyeleri hakkında rapor hazırlamaları istenmiş, böylece para cezası verileceği açıklanmıştı.

Bu kararlara karşı çıkan Cumhuriyetçiler, Temsilciler Meclisi'yle Senato arasındaki farklara dikkat çekmek istediklerini söyledi. Zira Senato'da maske zorunluluğu yok.

"En azından Senato'da maskenin bireysel bir sorumluluk olduğu kabul ediliyor ve bilim takip ediliyor" diyen Georgia eyaleti temsilcisi Barry Loudermilk, sözlerini şöyle sürdürdü:

Peki biz ne yapıyoruz? Bilimi mi takip ediyoruz yoksa Pelosi'nin (Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi) politik hamlelerini mi?

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak Pelosi'nin sözcüsü Drew Hammill, Temsilciler Meclisi Başkanı'nın Kongre polisini kontrol etmediğini ve polisin kararlarını basından öğrendiklerini söyledi.

Kongre polisiyse Fox News'a yaptığı açıklamada tutuklama yapılmayacağını, kurallara uymayanlardan maske takması veya binayı terk etmesinin isteneceğini bildirdi.

Maske zorunluluğunu Temsilciler Meclisi Azınlık Lideri Kevin McCarthy de eleştirmişti. Parlamenter, "Maskeleri geri getirme tehdidi bilime dayalı bir karar değil, sürekli pandemi durumunda yaşamaya devam devam etmek isteyen liberal yetkililerin uydurduğu bir karardır" demişti.

Pelosi bu yorumlara "McCarthy tam bir moron" yanıtını vermişti.

 

Independent Türkçe, New York Post, Fox News, RT, CNN International

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU