Uzmanlar Bitcoin'in 6 ay içinde rekor kıracağını düşünüyor

“Gelecekte Starbucks’a gidip bir bardak kahve karşılığında kağıt para verirseniz, bitcoin ya da başka bir kripto para birimini kullanmadığınız için size gülebilirler”

Fotoğraf: Reuters

Bitcoin’in son günlerde yaşadığı değer kaybını yorumlayan analistler, kripto paranın yeniden yükseleceğini ve yıl sonuna doğru rekor kıracağını belirtti.

Bitcoin’de geçen ay görülen fiyat artışı, haziran ayıyla birlikte durmuş ve kripto para bin dolar civarında değer kaybetmişti.

Şu anda 8 bin doların altında işlem gören kripto paranın değeri, 2017’de rekor kırarak ulaştığı 20 bin doların yarısından az. Ancak uzmanlar, bu düşüşün piyasanın çökeceğini anlamına gelmediğini söylüyor.

Önde gelen bitcoin analistlerinden Oliver Isaacs, “Bitcoin’in 2019’un sonunda ya da en geç 2020’nin başında 25 bin doları görebileceğini düşünüyorum” dedi.

The Independent’a konuşan Isaacs, sözlerine şöyle devam etti:

Bitcoin’deki son yükselişin ardında birçok faktör var. Bunlar jeopolitik, teknolojik ve düzenleyici faktörler. Örneğin, ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşı, bitcoin’e olan ilginin aniden artmasına öncülük etti.

Buna göre, sayısı giderek artan yatırımcılar bitcoin’i gözetim altındaki bir piyasada faaliyet gösteren güvenli bir liman olarak görmeye başlıyor.

Isaacs ayrıca, Amazon Starbucks ve Microsoft gibi büyük firmaların bitcoini benimsemesinin de söz konusu faktörlerden biri olduğunu belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Diğer bir kripto para analisti ise bitcoinin gelecekteki değeri konusuna çok daha iyimser yaklaştı.

Milyarder yatırımcı Tim Draper bitcoin’in 2023’te 250 bin dolara ulaşacağı iddiasını tekrarladı. Bu iddia yatırımcının, kripto para birimi 5 bin dolar civarındayken yaptığı ilk tahmindi.

Bitcoin değerinin yükselmeye devam edeceğini söyleyen Draper, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Bitcoin’in yaklaşık 4 yıl içinde, dünya piyasalarında yüzde 5’lik pazar payına sahip olacağına inanıyorum. Çünkü merkezi olmayan, şeffaf ve daha iyi bir para birimi. Gelecekte Starbucks’a gidip bir bardak kahve karşılığında kağıt para verirseniz, bitcoin ya da başka bir kripto para birimini kullanmadığınız için size gülebilirler.


 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Çağla Üren

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU