Bakan Koca: Manavgat'taki orman yangınından 63 kişi etkilendi

Koca yaptığı açıklamada, "Manavgat’ta çıkan yangından 62 kişi etkilendi. 3’ü yanık, 2’si kırık, 57’siyse dumana maruz kalma sebebiyle tedavi altına alındı" dedi

Fotoğraf: AA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Manavgat'taki orman yangını ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Koca, yangından 63 kişinin etkilendiğini ifade etti.

Koca şunları kaydetti:

Manavgat’ta çıkan yangından 62 kişi etkilendi. 3’ü yanık, 2’si kırık, 57’siyse dumana maruz kalma sebebiyle tedavi altına alındı. 112 ambulanslarımız, mobil komuta aracımız, UMKE ekiplerimiz olay yerinde. Devlet Hastanemizin tahliyesi söz konusu değil. Hepimize büyük geçmiş olsun.

Pakdemirli: Şu an itibarıyla bu dört mahalle dışında herhangi bir riskimiz gözükmüyoruz

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Antalya'nın Manavgat ilçesindeki orman yangınına ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Yangın bölgesinde incelemelerde bulunan Pakdemirli, yangının başlamasından 13 dakika sonra ilk müdahalenin yapıldığını belirterek, "37 derece sıcaklığın, yüzde 14'ün altında nemin bulunduğu ve 50 kilometreden daha fazla esen bir rüzgarla karşı karşıyayız" dedi.

Yangına 1 İHA, 2 uçak, 19 helikopter, 192 arazöz, 30 iş makinesi, 960 personel ve su ihmal araçlarıyla müdahale edildiğini aktaran Pakdemirli, 4 yerleşim yerinin tahliye edildiğini, gerekirse yeni bölgelerin de tahliye edilebileceğini bildirdi.

Bugün itibarıyla toplamda orman teşkilatının 28 yangınla mücadele ettiğini, 4'ü hariç, 24'ünün kontrol altına alındığını dile getiren Pakdemirli, Adana, Kadirli, Karaisalı ve Mersin'deki yangınların devam ettiğini söyledi.

Bir gazetecinin, yangının dört noktada aynı anda çıkmasının düşündürücü olduğu yönündeki soru üzerine Pakdemirli, "Bizim işimiz şu anda yangınla mücadele etmek. Gerekli adli ve kolluk kuvvetlerinin soruşturması devam ediyor. Bunlarla ilgili bulgulara rastlandıkça ya bizim ya da valilik tarafınca bununla ilgili açıklama yapılır" yanıtını verdi.

Pakdemirli, henüz sebeple ilgili bir bulgunun olup olmadığı yönündeki soruya yönelik, şu ifadeleri kullandı:

Şu an işin açıkçası konsantrasyonumuz da o değil. Ama henüz sebeple alakalı bir şey yok. Sebepler çok sonra da çıkabilir. Geçen sene biliyorsunuz Hatay'daki yangın, neredeyse bir sene sonra bunun sebebi ve yani müsebbipleri belli oldu. Bu da böyle bir şey olabilir. Şu an için söyleyebileceğimiz tek şey, yangınla mücadeleye devam ediyoruz. Önemli olan can kaybının olmamasıdır. Can kaybının olmaması için mücadele ediyoruz. Buradan da vatandaşlarımıza şu çağrıyı yapıyorum: Dumanın yaklaştığını görüyorsanız, her şeyinizi geride bırakın mutlaka emniyetli bulduğunuz yerlere doğru kendinizi tahliye edin. Şu an itibarıyla bu tahliye edilen mahalleler dışında herhangi bir risk gözükmüyor. Ama tabi ki rüzgarın hızlı olması ve yerleşim yerlerine yakın olması da belirli riskleri barındırıyor. Şu an itibarıyla bu dört mahalle dışında herhangi bir riskimiz gözükmüyor.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU