Cesur teriyer 10 yaşındaki sahibini kır kurdundan korudu

Yorkshire teriyerinin, mücadelenin ardından ameliyat geçirmesi gerekti

Macy adlı ufak tefek bir Yorkshire teriyer köpeği, yardım çağrısında bulunan Lily Kwan isimli 10 yaşındaki sahibini savunurken, kendisinden çok daha büyük bir kır kurduyla teke tek mücadele ederken görüntülendi.

Lily'nin annesi Dorothy, News 6'ya konuştu ve "Köpeğim ailemiz için her şeyi yapar, o yüzden bu davranışına aslında şaşırmadım" dedi.

Bilirsiniz, bir kır kurdunun gündüz vakti ortaya çıkacağını, özellikle de biri çığlık atıp bağırırken bundan ürkmeyeceğini asla tahmin etmezdim. Tüm bağırmalara rağmen, biliyorsunuz, Lily'nin ve köpeğimizin peşinden gelmeye devam etti. Epey saldırgandı.

 

 

Kwan, "O bizim küçük kahramanımız" diye ekledi.

Karşılaşma esnasında Macy'nin, kır kurdunun etrafında daireler çizerek koştuğu ve saldırganın dikkatini kaçmakta olan Lily'den uzaklaştırdığı görülüyor. İri kır kurdu bir noktada köpeği kaldırıp şiddetle sallıyor. Aile, Macy'nin gövdesinde ve bacağında ameliyat gerektiren yaralanmalara maruz kaldığını ve tedaviyi desteklemek için GoFundMe'de on binlerce dolar toplandığını belirtti.

Karşılaşma, Lily'nin, Macy'yi yakındaki bir parka götürdüğü sırada meydana geldi. Küçük kız, kır kurdunun yaklaşması üzerine kaçtı ve giderken tasmayı bıraktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CTV News'e konuşan Lily, "'Aman Tanrım, ne olacak?' diye düşündüm, çünkü geçen gün Facebook'taki gönderilerde aynı kır kurdunun çocukları kovaladığını ve bir çocuğu ısırdığını görmüştüm, bu yüzden 'Sıradaki benim, bana ne olacak?' diye düşündüm" dedi.

ABD İnsani Toplum Derneği'ne (Humane Society of the United States) göre kır kurtlarının insanlara yönelik saldırıları nadir görülüyor. Hatta patlatılan şampanyaların mantarları her yıl daha fazla kişiyi öldürüyor.

Yine de, geçen yüzyıl boyunca doğal yaşam alanlarını kentsel bölgelere doğru giderek genişleten kır kurtları, şimdi birçok ABD kentinde biraz küçük yaban hayvanları, biraz çöp yiyerek insanlar arasında yaşıyor.

Şikago'daki Lincoln Parkı Hayvanat Bahçesi'nin Kentsel Yaban Hayatı Enstitüsü direktörü Seth Magle, 2020'de The New York Times'a yaptığı açıklamada, "Şehirdeki kır kurdunun doğası yolumuzdan uzak durmaktır" diyor.

Şehirlerimizin kalbinde yaşarken bizden kaçınma yönündeki bu sihirbazlık numarasında gerçekten iyiler.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU