Kaplumbağa yuvalama alanına yapılmak istenen inşaatı yıkan aktivistler viral oldu

Yaklaşık 200 gösterici, Maria Kasırgası sonrası süren yeniden inşa çabalarını engelledi

Aktivistler Porto Riko'da bir inşaatı engelliyor (Twitter)

Video ve haberlere göre Porto Riko'daki aktivistler, kaplumbağa yuvalama alanı üzerinde olduğu iddiasıyla bir inşaat sahasının bazı kısımlarını yıktı.

Kenardaki çiti yıkarken bağırıp tezahürat yapan kalabalığı gösteren video, Porto Rikolu gazeteci Robinson Camacho Rodriguez'in 24 Temmuz'da paylaşmasının ardından viral oldu.

İklim aktivisti Frances Colon, ilk olarak Daily Dot'ın haberleştirdiği videoyu yeniden paylaşarak, müteahhidin havuz inşa etmeye çalıştığını söyledi.

 

 

Colon'un videosu 170 bin beğeni ve 32 bin retweet'le hızla viral oldu.

Colon, "Plajlar, Porto Riko'da kamuya ait kutsal arazilerdir, yasalara göre sahiplenilemez veya üzerine bir şey inşa edilemez" dedi:

Bir müteahhit, kaplumbağa yuvalama alanına havuz inşa etmeye çalışıyor. Korkusuz bir topluluk kendini gösterdi.

Twitter'da yaptığı açıklamada Porto Riko valisi Pedro Pierluisi, hükümetin hakları güvence altına alma görevi olduğunu ve polisin düzeni sağlamak için müdahale edeceğini belirterek özel mülkiyetin tahribatını kınadı.

Vandallık, adanın batı kıyısındaki Rincon'da gerçekleşti. El Nuevo Dia, Condominio Sol y Playa (Güneş ve Sahil Apartmanı) inşaatının askıya alındığını bildirdi.

Dia tarafından yayımlanan mektupta apartman yönetimi, mal sahiplerinin, Maria Kasırgası'nda zarar gören alanların yeniden inşa çalışmasını gönüllü olarak durdurduğunu ancak yasal açıdan inşaatı sürdürme iznine sahip olduğunu bildirdi.

Yüzme havuzunun, 2017'deki kasırgada tahrip olan havuzun yerini aldığı söyleniyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/climate-change

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU