Biden: Irak güçlerini eğitmeyi ve IŞİD ile mücadeleyi sürdüreceğiz ama yıl sonuna kadar muharip görevde kalmayacağız

Irak Başbakanı Kazımi ile görüşen Biden, "Irak'ta işlerin iyi gittiğine inanıyorum" dedi

Fotoğraf: Reuters

ABD Başkanı Joe Biden, Irak Başbakanı Mustafa El Kazımi ile Beyaz Saray'da bir görüşme gerçekleştirdi.

Oval Ofis'te gerçekleşen buluşmada Biden, "Benim yönetimim iki ülke arasındaki ortaklığı güçlendirmeye kararlı" diye konuştu

Biden, yıl sonuna kadar Irak’ta ne kadar ABD askeri kalacağı şeklindeki bir soruya, "Irak'ta işlerin iyi gittiğine inanıyorum. Bu durumda Irak'taki rolümüz, gerektiğinde hazır bulunmak, eğitimlere devam etmek, yardımlar yapmak, ortaya çıktığında IŞİD ile başa çıkmak şeklinde olacak ama yıl sonuna kadar muharip görevde kalmayacağız" şeklinde cevap verdi.

Bu konuyu kabinesi içinde ve dışişleri bakanları ile çok konuştuklarını kaydeden Biden, şu an için Irak hükümeti ile ekimde yapılacak genel seçimlerin adil olması üzerine sıkı bir çalışma içinde olduklarını bildirdi.
Irak Başbakanı Kazımi de Irak halkı adına Biden’a teşekkür ederek, "Sayın Başkan, sizinle çalışmayı dört gözle bekliyorum" ifadesini kullandı.

Kazımi, Irak halkının şu an her zamankinden daha da güçlü olduğunu kaydederek, ABD'de 3 gün kalacağı ve Kongre üyeleri ile de temaslarda bulunacağı bilgisini paylaştı.

 

AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU