Bakan Akar, "sınır güvenliği" tartışmalarına değindi: İran hududumuz, birlik ve güvenlik sistemleri ile takviye edilmiştir

"Göçmen akınları ve sınır güvenliği" tartışmalarıyla ilgili konuşan Akar, "Son dönemde İran hududunda muhtemel gelişmelere yönelik hudut hattında ilave tedbirler alındı" dedi

Fotoğraf: AA

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye'nin kuzeyindeki birliklerin sevk ve idare edildiği sınır hattındaki 2. Ordu İleri Komuta Yeri ve 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı Esas Komuta Yeri'nde inceleme ve denetlemelerde bulundu.

Burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Akar, Irak'ın kuzeyinde terörle mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini söyledi.

"24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar toplam 18 bin 292 terörist etkisiz hale getirildi" diyen Akar, "Bu yılın başından itibaren ise Irak'ın kuzeyindeki operasyonlar sonucunda 1581 terörist etkisiz hale getirildi. Bu konudaki kararlılığımız devam ediyor" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İran hududuna ilave tedbir

Son dönemdeki hudut güvenliğine yönelik tartışmalara da değinen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Hudutlarımızın güvenliği Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerimizin unsurlarıyla her türlü hava ve arazi şartlarında 7 gün 24 saat esasına göre sağlanmaktadır." diye konuştu.

Hudut güvenliğinin sağlanmasında, Fiziki Sınır Güvenlik Sistemi Projelerinin hayata geçirildiğini, teknoloji yoğunluklu sistemlerin ve elektro optik sistemlerle İHA'ların kullanıldığını vurgulayan Akar, "Son dönemde İran hududunda muhtemel gelişmelere yönelik hudut hattında ilave tedbirler alınmış, hududumuz, birlik ve güvenlik sistemleri ile takviye edilmiştir. İçişleri Bakanlığımız başta olmak üzere ilgili bakanlık ve kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU