Türkiye, mavi bültenle aranan IŞİD mensubu kadını Yeni Zelanda'ya iade edecek

26 yaşındaki kadının mavi bültenle aranan bir IŞİD militanı olduğu belirtiliyor

IŞİD ile bağlantısı olmakla suçlanan bir kadın vatandaşının ve iki çocuğu bu yılın başında Suriye'den Türkiye'ye girmeye çalışırken yakalanarak gözaltına alınmıştı / Fotoğraf: Reuters

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, IŞİD ile bağlantısı olmakla suçlanan bir kadın vatandaşının ve iki çocuğunun Türk yetkililer tarafından iade talebini kabul etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aile bu yılın başında Suriye'den Türkiye'ye girmeye çalışırken yakalanarak gözaltına alınmıştı. Türk yetkililer, ailenin Yeni Zelanda'ya iade edilmesini talep etmişti.

Ardern, Wellington'da kabine toplantısında yaptığı açıklamada, "Yeni Zelanda bu kararı kolay almadı. Çocukların da dahil olduğu bu durumun detaylarını ve uluslararası sorumluluğumuzu göz önünde bulundurduk" dedi.

Avustralya hükümeti vatandaşlığını iptal etti

Ailesi, 6 yaşındayken Avustralya'ya taşınan ve 2014'te Avustralya pasaportuyla Suriye'ye giden kadınının Yeni Zelanda ve Avustralya vatandaşlığı vardı. Ancak Avustralya hükümeti kadının vatandaşlığını iptal etmiş ve Yeni Zelanda'nın çağrılarına rağmen kararını geri almayı reddetmişti.

Türk yetkililer 26 yaşındaki kadının mavi bültenle aranan IŞİD'e mensup bir terörist olduğunu ifade ediyorlar.

 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU