Atatürk Orman Çiftliği'ndeki yangınla ilgili 2 kişi gözaltına alındı

Ankara'da Atatürk Orman Çiftliği arazisinde çıkan yangın kontrol altına alındı. Mansur Yavaş, yangınla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığını açıkladı

Atatürk Orman Çiftliği arazisinde bulunan hatıra ormanı üzerinde öğle saatlerinde yangın çıktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Haber verilmesi üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi.

Arazi üzerindeki 5 hektarlık otluk alanda etkili olan yangına, Orman Genel Müdürlüğü ekipleri de havadan müdahale etti. Kontrol altına alınan yangında ekiplerin soğutma çalışmaları sürüyor.

Bu arada kundaklama şüphesiyle akli dengesinin yerinde olmadığı iddia edilen bir şüpheli de gözaltına alındı.

Polis, yangının çıktığı otoyolun yanındaki alanda yoğun güvenlik önlemi aldı. Bölgeden çıkan duman nedeniyle aksayan ulaşımın düzenli işlemesi için trafik ekiplerince sürücülere kontrollü geçiş sağlandı.

Bakanlıktan açıklama

Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, saat 12.10'da meydana gelen yangına ilk müdahale 12.20'de yapıldı.

Hacettepe bölgesindeki yangına ilk aşamada Bakanlık Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığının bölgede görev yapan su tankeriyle müdahale edilirken, Orman Genel Müdürlüğüne ait ekipler de vakit kaybetmeden alana sevk edildi.

Bir helikopter, 9 arazöz ve 4 ilk müdahale aracıyla söndürme işçilerinin müdahale ettiği ve kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmaları devam ediyor.

Mansur Yavaş: İki kişi gözaltına alındı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yangın sonrası bölgeye gelerek incelemede bulundu. Yavaş, "Yangını meczup bir kişi çıkarmış. Onu da yakalayıp gözaltına almışlar. Göründüğü gibi rüzgar devam ediyor ve etraf hep kuru ot. Böyle olunca da müdahalede biraz zorlanıyoruz. Bütün ekipler burada, inşallah yangını kısa sürede kontrol altına alacağız" dedi.

Atatürk Orman Çiftliği'ne ait arazinin etrafının bariyerlerle kapalı olduğunu ve bu sebeple içeri giremediklerini belirten Yavaş, "Ekipler bariyerleri söküp içeri girecek. O şahsın yangını nasıl çıkardığını bilmiyorum. Ayrıca ben de bir vatandaştan duyduğum kadarıyla, belden yukarısı çıplak olan bir vatandaşın yangını çıkardığını ve polisin de onu gözaltına aldığını öğrendim" diye konuştu.

Kontrol altına alındı

Ardından yangının kontrol altına alındığını duyuran Mansur Yavaş, sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı:

"Atatürk Orman Çiftliği’ndeki yangın, OGM koordinasyonundaki söndürme çalışmalarına Ankara İtfaiyemizin de desteğiyle kontrol altına alındı. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin fikri ve coğrafi miraslarını sonuna kadar koruyacağımızı hatırlatırım"

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU