Grimes: Hayran grupları, oyun topluluklarından daha toksik

Kanadalı şarkıcı yeni albümüne dair de açıklamalarda bulundu

Teknoloji girişimcisi Elon Musk ve Grimes'ın bir çocukları bulunuyor (AFP)

Deneysel pop şarkıcısı Grimes oyun ve hayran kültürlerine dair açıklama yaptı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

SpaceX, Tesla ve Neuralink gibi teknoloji şirketlerinin CEO'su Elon Musk'ın sevgilisi Billboard'a verdiği röportajda hayran kültürünün oyun kültüründen daha "toksik" olduğunu belirtti. 

Video oyunu oynayanların iletişim kurmasını sağlamak amacıyla kurulan Discord platformuna ve oyun çevrelerine dair düşüncelerini aktaran Grimes şu ifadeleri kullandı:

Oyun çevrelerine girdikçe, orayı indie müzik çevresindeki hayran kültüründen daha az toksik buluyorum.

Kısa süre önce kendisi de Discord sunucusu açan Grimes bunu söylediği için "herkesin kendisine güleceğini" ancak bunun doğru olduğunu düşündüğünü ekledi.  Pop şarkıcısı ayrıca Discord için hazırlanan kısa filmde yer aldı.

 

 

Kanadalı müzisyen yakında piyasaya sürülecek albümünün de 2020'de çıkardığı "Miss Anthropocene"den epey farklı olacağını söyledi. 

"Bir tür konsept albümü bu yüzden bir anlatısı var" diyen şarkıcı daha önce merakla beklenen albümünü "lezbiyen bir yapay zekanın etrafında şekillenen uzay operası" diye nitelemişti

 

afp.jpg
Ünlü şarkıcı yeni albümünün yapay zekayla ilgili olduğunu söylemişti (AFP)

 

Grimes her ne kadar oyun çevrelerinin daha az toksik olduğunu düşünse de oyun endüstrisinin en büyük aktörlerinden Activision Blizzard şirketi kadın ve siyahi çalışanlarına cinsel taciz uygulamak ve zorbalık yapmakla suçlanıyor.

World of Warcraft, Diablo, Call of Duty gibi popüler oyunların üreticisi şirket mahkemeye verildi ve çalışanlarına tazminat ödemesi bekleniyor. Blizzard sözcüsü şirkete yönelik iddiaların asılsız olduğunu söylemişti.

 

Independent Türkçe, Billboard, Bloomberg, Webtekno

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU