Japon firma, uzaya seks oyuncağı göndereceğini açıkladı

Proje kapsamında seks oyuncaklarının uzaydaki etkisi de incelenecek

TENGA şirketinin başkanı Koichi Matsumoto, "Uzayda TENGA'ya ciddi şekilde ihtiyaç duyulacak" dedi (Twitter / @TENGA_Global)

Japonya'da bir firma, gelecek ay uzaya seks oyuncağı fırlatmayı planlıyor.

TENGA adlı şirket, "TENGA Roket" adı verdiği proje kapsamında seks oyuncaklarını ağustosta  Hokkaido Uzay Üssü'nden göndermeyi öngörüyor.

Fırlatma aracı firması Insterstellar Technologies'le ortak yürütülen projede, şirketin kendi ürettiği ve 100 kilometre irtifaya kadar çıkabilen MOMO adlı roketlerden kullanılacak. 

Projenin iki temel amacı bulunuyor. Bunlardan ilki seks oyuncaklarının uzaydaki etkisini incelemek. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

TENGA, uzayda kullanılabilecek ilk seks oyuncağını tasarlamak istediklerini belirtti. Bunun için oyuncakların mikro yerçekimi ortamında kullanılabilecek şekilde hazırlanması gerekiyor.  

İkinci olarak da projeye finansal destek sağlayan kişilerin yazdığı 1000 tane mektup uzaya gönderilecek.  

TENGA'nın başkanı Koichi Matsumoto, "TENGA Roket, hayranlarımız ve projemize destek verenlerin mektuplarını, dünyanın her yerinden yazılan sevgi ve özgürlük mesajlarını uzaya taşıyacak" dedi.

Campfire sitesi üzerinden proje için 1 milyon 833 bin Japon Yeni (yaklaşık 140 bin TL) toplanmıştı.

Uzaya seks oyuncağı olarak da kullanılabilen TENGA Robo ve Egg Dog adında iki aksiyon figürü gönderilecek. Ayrıca firmanın özel olarak veri toplaması için tasarladığı TENGA Cup adlı bir oyuncak da rokette yer alacak. Şirket, bu oyuncağı daha sonra geri alarak toplanan verileri inceleyecek ve seks oyuncaklarının uzaydaki kullanımına ilişkin gözlemlerde bulunacak.  

Koichi Matsumoto, bu projeyle ne kadar iddialı olduklarını göstermek istediklerini belirterek "Belki ileride NASA gibi büyük kuruluşların uzaydaki projelerine dahil etmek istedikleri şeyler üretebiliriz" dedi.



Independent Türkçe, Daily Mail, IFL Science, Sputnik International

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU