Türkiye’yi sığınmacılar konusunda öven Merkel: AB’ye üye olabileceklerini sanmıyorum

"Türkiye ile mülteci anlaşmasının devam etmesini umuyorum"

Fotoğraf: Reuters

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye’ye sığınmacılar konusundaki rolü dolayısıyla övgülerde bulunurken “AB’ye üye olabileceklerini sanmıyorum” dedi.

Merkel Federal Basın Evi’nde düzenlenen geleneksel yaz dönemi basın toplantısında başkent muhabirlerinin sorularını cevapladı.

Merkel, Türkiye’yi Avrupa Birliği (AB) ile yapılan sığınmacı anlaşmasının bir parçası olarak çok sayıda Suriyeli mülteciye ev sahipliği yaptığı için övdü:

Türkiye, Suriyeli mültecilere bakmakta olağanüstü bir iş çıkartıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ankara ile yapılan anlaşmanın devam etmesi gerektiğini söyleyen Merkel, sığınmacıları kastederek “Bu insanlar için en iyisi” dedi.

Ankara ile yakın ilişkiler kurmak istediğini de belirten Merkel, “Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üye olmasını beklemediklerini” söyledi.

Merkel ayrıca, Türkiye ile Yunanistan arasında Kıbrıs konusunda son zamanlarda yaşanan anlaşmazlığın ilişkileri daha da zorlaştırdığını ve farklılıkları çözmek için sabır gerektiğini söyledi.

Görüşmelerle ilgili soru sorulduğunda gazetecilere verdiği demeçte, "Bir aksilik oldu ama cesaretimiz kırılmamalı" dedi.

 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU