Erdoğan: Hiç kimsenin 15 Temmuz'da verilen mücadeleyi önemsizleştirmeye hakkı yoktur

Meclis'te düzenlenen anma programına katılan Erdoğan, "15 Temmuz'da çıplak elleriyle tankları durduran, ölüm kusan silahlara meydan okuyan cesaret abidelerinin hakkını ödeyemeyiz" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de gerçekleştirilen 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı'na katılarak açıklamalarda bulundu.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenleri anan Erdoğan,"Kahraman şehitlerimize allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Gazilerimize sağlıklı, hayırlı uzun ömürler diliyorum" dedi.

"15 Temmuz şehitleri Bedir'den Çanakkale'ye, terörle mücadeleden yurtdışı operasyonlarımıza tüm bunlarla birlikte batıla karşı yürütülen hak mücadelesinin günümüzdeki temsilcileridir" diyen Erdoğan, "Her kim bunu gölgelemeye çalışıyorsa ülkesine, milletine ihanet ediyor demektir. Bu ülkenin sahibi vatan aşıklarıdır. Bu ülkenin sahibi eve erzak almaya değil devletimize sahip çıkmaya geldik diyen Batuhan'lardır" ifadesini kullandı.

"Hiç kimsenin 15 Temmuz gecesi milletin verdiği mücadeleyi önemsizleştirmeye hakkı yoktur"

"Çıplak elleriyle tankları durduran cesaret abidelerinin hakkını ödeyemeyiz" diyen Erdoğan, Meclis'teki muhalefet partilerini de kastederek, "Hiç kimsenin, özellikle bu güzide çatı altında görev yapanların, 15 Temmuz gecesi bu şanlı mücadeleyi önemsizleştirmeye hakkı yoktur" diye konuştu.

Erdoğan şöyle devam etti:

Siyasi hayatımızın herhangi bir döneminde şehitlerimizin ruhunu rahatsız edecek hiçbir adım atmadık. Hizmet üretirken, mücadele ederken içeride ve dışarıda milletimizin hakkını savunurken 84 milyonun tamamını kucaklamaya çalıştık. Vatanımızın bekası, milletimizin birliği için başka hiçbir hedef peşinde koşmadık. Bugün de aynı hassasiyetle, önceliği millet ve memleket olan herkesle Türkiye ortak paydasında buluşmaya gayret ediyoruz. Hepimiz aynı vatanın, aynı toprağın, aynı iklimin insanıyız. Hepimiz binlerce yıllık ortak mazinin, ortak bir geleceğin sahipleriyiz.

Koronavirüs salgını millet olarak kaderimizin de kederimizin de ortak olduğunu göstermiştir. Varlığımıza yönelik tehditleri ancak kenetlenmeyle aşabileceğimizi göstermiştir. Yeni Anayasa başta olmak üzere Türkiye demokrasisini yükseltecek, toplumsal barışını perçinleyecek milli meselelerde siyaset kurumunun uzlaşma kültürünü yaşatması gerekiyor. Sorumluluk sahiplerinden, sorumluluk duygusuyla hareket etmesi büyük önem arz ediyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU