Babacan: 251 şehidimizin, binlerce insanımızın direnişi, ucube bir sistem için kullanıldı

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, "15 Temmuz Demokrasi Direnişi; güçlü, demokratik bir hukuk devleti için gerçek bir fırsat olabilirdi. Sayın Erdoğan bunu tam tersi yönde kullandı" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin 1. Olağan Kahramanmaraş İl Kongresi’ne katıldı. Konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimine değinen Babacan, "251 şehidimizin, binlerce insanımızın direnişi; bu ülke ve millet için değil, ucube bir sistem için kullanıldı" dedi.

15 Temmuz darbe girişimine karşı çıkan 251 yurttaşın demokrasiyi savunmak için hayatını kaybettiğini belirten Babacan, "O gece, kimsenin ne dediğine bakmadan sokağa çıkan binlerce insan sayesinde darbeciler amaçlarına ulaşamadılar. Darbeciler, milletimizin bedeniyle ördüğü o kutlu duvarı aşamadılar. Gücünü tankların paletinden alanlar, gücünü haktan ve meşruiyetten alanları asla geçemezler. 15 Temmuz Demokrasi Direnişi niçin başarılı oldu? Çünkü haklıydı, meşruydu ve sivil bir direnişti" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

'15 Temmuz Demokrasi Direnişi'nin güçlü, demokratik bir hukuk devleti için gerçek bir fırsat olabileceğini kaydeden Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tam tersi yönde kullandığını söyledi. 

Babacan şöyle devam etti:

84 milyonu tek imzaya mahkûm ettiği bir dönem başlattı. Her türlü krizin vazgeçilmezi olan, krizlerin ortağı Devlet Bahçeli de bu yolda onu yalnız bırakmadı. 251 şehidimizin, binlerce insanımızın direnişi; bu ülke ve millet için değil, ucube bir sistem için kullanıldı. 15 Temmuz’un ardından OHAL döneminde yaşanan haksızlıkların, içinizi sızlattığını biliyorum. KHK denen ucube bir metotla, binlerce insanımızın sorgusuz sualsiz işten atılmasından rahatsız olduğunuzu biliyorum. Bu adaletsizlikler ve kirli ilişkiler sineye çekilecek gibi değil. Devleti yönetenlerin, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, 28 Şubat darbecilerine sarılması gerçekten ibretlik. Yanlarına Bahçeli’yi almaları, rotayı Perinçek’e emanet etmeleri ibretlik. 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU