Kayıtlara bakan Hintli, 60 yıl önce ölen dedesinin Kovid aşılarını yaptırdığını gördü

Keşmir'de şimdiye kadar 5 milyondan fazla doz Kovid-19 aşısı yapıldı

Srinagar'ın güneybatısındaki Tosamaidan'da yürütülen aşı çalışmaları sırasında Keşmirli bir çoban, köylülerin aşı olmasını izliyor (AP)

Geçen günlerde Keşmir'de bir adam, 60 yıl önce ölen büyükbabasının her iki doz Kovid-19 aşısını da olduğunu keşfetti.

The Wire'a göre Hindistan'ın Srinagar kentinde yaşayan 33 yaşındaki Mudasir Siddiq, Hindistan hükümetinin Kovid-19 aşısı kayıtları için kullandığı CoWIN platformunda rahmetli dedesi Ali Mohammad Bhat'ın profilini bulduğunu söyledi. CoWIN internet sitesi, Bhat'ın aşının her iki dozunu da olduğunu gösteriyordu.

Siddiq, şunları söyledi: 

Bir ay önce Kovid-19 testim pozitif çıktı, bu yüzden ilk dozumu olmak için daha yeni kayıt oldum. Ayrıca ailemin geri kalanını da aşı olmaya ikna ettim. Hepsi benim numaram üzerinden kayıt yaptırdı. İlgili tüm durum raporlarımız aynı sayfada yer alıyor.

Siddiq, hükümetin aşı platformunun, onun numarasıyla kayıt olan aile üyelerinin isimlerini gösterdiğini belirtti. Listede büyükbabası da vardı. Siddiq şaşkınlığını büyükbabasını "hiç görmediğini" söyleyerek ifade etti.

Dedesine verilen referans numarası ve gizli kodun diğerlerine benzemediğini, doğum tarihi ve diğer detaylarınsa babasınınkiyle aynı olduğunu belirten Siddiq, "Babam bile dedemin tam olarak nasıl ve ne zaman öldüğünden emin değil" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Teknik bir hataysa bile site dedemin adını nereden biliyor? Onu kaydettirmedik ki" diye konuştu.

Resmi verilere göre pandeminin başlangıcından bu yana Cemmu ve Keşmir'de 318 bin 693'ten fazla Kovid-19 vakası ve 4 bin 350'den fazla ölüm kaydedildi. Şu ana kadar Cemmu ve Keşmir bölgesinde 4,3 milyonu yalnızca ilk doz olmak üzere 5,15 milyondan fazla doz Kovid-19 aşısı yapıldı.

Haberde yerel makamların üçüncü Kovid-19 dalgası ihtimaline karşı dini alanlardaki aşılama çalışmalarına hız kazandırdığı iddiası da aktarıldı.

Geçen birkaç haftada yerel basında çıkan bazı haberler, yetkililerin aşı yaptırmaları konusundaki ısrarına rağmen aşı olmakta tereddüt eden yerel halkla sağlık çalışanlarının karşı karşıya geldiği olaylara dikkat çekilmişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia/india

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU