Erdoğan gençlere seslendi: Lütfen muhterislerin hayallerinizi çalmasına, cesaretinizi kırmasına izin vermeyin

Gençlik zirvesinde konuşan Erdoğan, "Gençlerin kanı üzerinden kendilerine ikbal devşirmeye çalışanlara 19 yıldır fırsat vermedik" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Türkiye Gençlik Zirvesi'ne katılarak açıklamalarda bulundu.

Srebrenitsa Soykırımı'nı yıldönümü anımsatan Erdoğan, "Merhum Aliya'nın dediği gibi unutulan soykırım tekrarlanır. Sizler de takip ediyorsunuz. Avrupa'sından Kanada'sına her fırsatta bize insan hakları, demokrasi, özgürlük nasihati verenlerin tarihindeki utanç lekeleri, birer birer ortaya dökülüyor" dedi.

"Gençlerle ilgili konuşan hiç kimsenin gençlerimizi kendi meşrebince yaftalamaya hakkı yoktur" 

"Ülkemizde bir kısım medya ve muhalefet gençleri tanımak yerine genci tanımlamaya çalışıyor" diyen Erdoğan, "Kendi o dar kalıplarına göre yaptıkları genç tanımı milyonlarca insanı yaftalıyor. Gençlerle ilgili konuşan hiç kimsenin gençlerimizi kendi meşrebince yaftalamaya hakkı yoktur. Gençleri kazanmak için önce onları dinlemek, onlara kulak vermek, onlarla duygudaşlık gerekir" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan şöyle devam etti:

Millet olarak ufku ve vizyonu açık pırıl pırıl gençlere sahibiz. Ne diyorlar? Ne olacak bu gençlerin hali diyerek sürekli şikayet edenlere inat bizim gençlerimiz okuyor, araştırıyor, güçlenen Türkiye'nin vatandaşları olarak kendilerini geleceğe hazırlıyor. Her açıdan daha donanımlı, özgüven ve ahlak sahibi, dava taşını gediğine koyacak bir gençlik geliyor. Ben sizlerden ümitliyim. Ülkemizin geleceğini farklı şekilde hem inşa hem de ihya edeceksiniz. Lütfen ne kendine ne de milletine faydası olan muhterislerin hayallerinizi çalmasına, cesaretinizi kırmasına, enerjinizi heba etmesine izin vermeyin

"Gençlerin kanı üzerinden kendilerine ikbal devşirmeye çalışanlara fırsat vermedik"

Erdoğan, gençlerine sahip çıkan toplumların geleceklerine de güvenle bakacağını vurgulayarak, "Öte yandan gençlerin kanı üzerinden kendilerine ikbal devşirmeye çalışanlara 19 yıldır fırsat vermedik.Tek bir gencimizin dahi heba olmasına, terörün vahşi dişlileri arasında yitip gitmesine gönlümüz razı değil. Kim var deyince sağına soluna bakmayıp 'ben varım' diyen bu gençlik bizin gurur kaynağımız. Tarihimizdeki zaferler gibi bundan sonraki tüm zaferlerimizin altında da sizin imzanız olacaktır bundan hiç şüpheniz olmasın" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe


 

DAHA FAZLA HABER OKU